Un dosar de abuz în serviciu, în care este vizat Adriean Videanu, redeschis pentru a doua oară

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, redeschiderea şi trimiterea către Parchetul General a dosarului în care fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, este acuzat de abuz în serviciu. Decizia instanţei este definitivă.

521 afișări
Imaginea articolului Un dosar de abuz în serviciu, în care este vizat Adriean Videanu, redeschis pentru a doua oară

Un dosar de abuz în serviciu, în care este vizat Adriean Videanu, redeschis pentru a doua oară

„Admite plângerea formulată de SC Ruxandra Trading împotriva ordonanţei din 6 iunie 2017. Desfiinţează soluţia de clasare şi dispune trimiterea cauzei procurorului în vederea completării urmăririi penale. Definitivă”, se arată în decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

Aceasta este a doua oară când magistraţii dau o decizie similară în acest dosar, prima fiind din luna octombrie a anului trecut. Dosarul a fost constituit în anul 2014, în urma unei plângeri depuse de firma SC Ruxandra Trading SRL împotriva lui Adriean Videanu, însă a fost clasat în aprilie 2016.

În anul 2007, reprezentanţii firmei SC Ruxandra Trading SRL au depus o plângere penală împotriva a trei angajaţi de la acea vreme ai Primăriei Capitalei, respectiv arhitectul-şef, Adrian Bold, şeful Direcţiei Juridice, Adrian Iordache, şi şeful Direcţiei Inspecţie, Viorel Uleia, plângerea extinzându-se şi la Adriean Videanu.

Societatea Ruxandra Trading SRL arăta în plângere că a fost prejudiciată cu 3,7 milioane de euro, din cauza unui act administrativ emis de Primăria Capitalei, în mandatul lui Adriean Videanu, prin care s-a dispus demolarea unei clădiri ce aparţinea acestei firme. Potrivit acelui document, clădirea ar fi fost construită fără autorizaţie, pe un teren proprietatea municipiului Bucureşti, pe care Primăria Capitalei urma să construiască sediul Liceului Francez.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici