Un elev a bătut o profesoară în timpul orelor de curs

Un elev de la un liceu din municipiul Botoşani, care era băut, a bătut o profesoară în timpul orelor de curs, în urma incidentului cadrul didactic având nevoie de îngrijiri medicale, iar elevul din clasa a XI-a este cercetat penal pentru lovire şi alte violenţe.

3 afișări
Imaginea articolului Un elev a bătut o profesoară în timpul orelor de curs

Un elev a bătut o profesoară în timpul orelor de curs

Elevul Dumitru Flip a încercat, miercuri după-amiază, să intre beat în curtea Grupului Şcolar de Industrie Uşoară din municipiul Botoşani. Portarul a remarcat că acesta consumase băuturi alcoolice şi i-a interzis accesul.

"Era foarte beat şi nu i-am dat voie sa treacă. Am închis poarta, m-a agresat, m-a înjurat, apoi a urcat într-un taxi, a ocolit gardul liceului şi a sărit în curte prin spate", a declarat portarul şcolii.

Potrivit conducerii şcolii, imediat dupa aceea elevul a intrat în sala de clasă, unde şi-ar fi aprins o ţigară. Profesoara de limba română a intrat la oră şi l-a surprins cu ţigara, mustrându-l şi invitându-l să meargă împreună la dirigintele clasei.

Când au ajuns la uşa clasei, elevul a lovit-o pe profesoară, întâi cu pumnul şi apoi şi cu picioarele, fiind oprit de colegi. El a ieşit însă imediat pe hol, după profesoară, unde a agresat din nou cadrul didactic.

Unitatea de învătământ este dotată cu sistem de supraveghere video, care a înregistrat o parte din incident, constatându-se că între momentul intrării profesoarei Mihaela Chiş în clasă şi ieşirea acesteia pe hol nu au trecut decât 58 de secunde.

Imediat după agresiune, au fost chemaţi poliţiştii, care l-au dus pe elevul violent, care este major, la sediul Poliţiei Municipale şi i-au întocmit dosar de cercetare penală pentru lovire şi alte violenţe.

Profesoara a fost transportată la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Conducerea Grupului Şcolar va dispune exmatricularea elevului fără drept de reînscriere.

"Acest elev nu a avut niciodată nici un fel de abatere sau manifestare de violenţă. Toţi profesorii am fost surprinşi. Portarul a respectat consemnul şi procedura de intrare şi nu i-a dat voie în şcoală. Vom lua şi măsura exmatriculării fără drept de reînscriere. Elevii au luat la cunoştinţă, prin semnatură, de regulamentul de ordine interioară, care s-a aplicat şi în cazuri mai puţin grave" a declarat, joi, Tereza Negrescu, directorul Grupului Şcolar de Industrie Uşoară din Botoşani.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici