Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Buzău. Accidentul aviatic, soldat cu 4 victime

Un elicopter militar de antrenament s-a prăbuşit, joi, în localitatea Joiţa (judeţul Buzău), de lângă Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc. Parchetul instanţei supreme a informat că s-au înregistrat patru victime, toate angajate în Armată.

5077 afișări
Imaginea articolului Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Buzău. Accidentul aviatic, soldat cu 4 victime

Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Buzău. Accidentul aviatic, soldat cu 4 victime (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, în accidentul aviatic din judeţul Buzău şi-au pierdut viaţa căpitan-comandorul Mitică Docuz, maistrul militar Cătălin Topoliceanu, maistrul militar Viorel Cojocaru şi studentul Ştefan Coropeţchi.

Căpitan-comandorul Mitică Docuz, în vârstă de 45 de ani, avea la activ peste 1.700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii. Maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor, era căsătorit şi tatăl unui copil. Maistrul militar Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, avea la activ peste 1.100 de ore de zbor, era căsătorit şi avea un copil. Studentul, în anul întâi, Ştefan Coropeţchi avea 19 ani şi era necăsătorit.

Conform ultimelor informaţii, unul dintre cei doi mecanici de bord lua lecţii pentru trecerea pe acest tip de aparat de zbor.

MApN îşi exprimă regretul cu privire la moartea celor patru militari.

"Am aflat cu adânc regret şi tristeţe despre decesul căpitan-comandorului Mitică Docuz, al maistrului militar Cătălin Topoliceanu, maistrului militar Viorel Cojocaru şi al studentului Ştefan Coropeţchi, căzuţi la datorie în accidentul aviatic produs joi", se arată în comunicatul MApN.

Conform sursei citate, elicopterul militar, tip IAR 316 B, al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 şi s-a prăbuşit la scurt timp după aceasta, în zona localităţii Poşta Câlnău, la cinci kilometri de bază.

"Din ordinul şefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reţinute la sol toate aeronavele de tip IAR 316 B, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, au fost luate imediat măsuri pentru securizarea zonei de impact", se arată în comunicat.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauzele producerii accidentului aviatic, iar rezultatele anchetei Parchetului Militar vor fi făcute publice la finalul cercetărilor.

Cei patru militari şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul militar în care se aflau s-a prăbuşit în judeţul Buzău.

Misiunea echipajelor de salvare de reperare a elicopterului prăbuşit a fost extrem de dificilă, pompierii şi medicii de pe ambulanţe căutând locul accidentului mai mult de o oră şi jumătate.

Până la urmă, elicopterul a fost găsit pe câmp, la mai mulţi kilometri de zona locuită.

În 5 iulie 2010, 12 scafandri şi piloţi de elită, între care şi militari de la Baza de la Boboc, şi-au pierdut viaţa în urma unui accident de aviaţie petrecut la Tuzla. Atunci, un avion de TIP AN 2, care efectua un zbor de antrenament, s-a prăbuşit la Tuzla.

Printre cei care au decedat se afla şi comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Aviaţie "Aurel Vlaicu" de la Boboc, Nicolae Jianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici