Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat şi în judeţul Galaţi

Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA) a transmis vineri că a fost depistat un nou focar de pestă porcină africană, în judeţul Galaţi, autorităţile luând măsuri pentru prevenirea răspândirii bolii, prin sacrificarea porcilor şi dezinfecţia exploataţiei afectate.

2067 afișări
Imaginea articolului Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat şi în judeţul Galaţi

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat şi în judeţul Galaţi

„Astăzi (n.r vineri) 27 iulie, Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Pestă Porcină Africană a confirmat prezenţa virusului Pestei Porcine Africane la porcii dintr-o anexă gospodărească localizată în extravilan, la o distanţă de 6 km de comuna Suceveni, judeţul Galaţi”, anunţă ANSVSA.

Potrivit Autorităţii, conform procedurilor, DSVSA Galaţi a luat măsuri imediate, punerea sub supraveghere sanitară veterinară a exploataţiei, au fost impuse restricţii de mişcare şi s-a efectuat dezinfecţia exploataţiei afectate.

„Pentru a preveni răspândirea bolii, au fost sacrificaţi porcii bolnavi şi cei care au fost în contact cu aceştia şi s-a realizat ecarisarea cadavrelor. Totodată, au fost recoltate probe pentru examene de laborator de la animalele moarte şi sacrificate (20 de capete)”, spune Autoritatea.

ANSVSA precizează că s-a reunit Centrul Local de Combatere a Bolilor Galaţi pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii, iar focarul a fost notificat către structurile omoloage din cadrul Comisiei Europene.

„Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic”, anunţă ANSVSA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici