Un fost asistent social a obligat o tânără să întreţină relaţii sexuale, apoi a vândut-o cu 250 lei

Un fost asistent social din Capitală a fost arestat, fiind acuzat că a obligat o tânără să întreţină relaţii sexuale, profitând de starea psihică a acesteia şi de imposibilitatea de a se apăra, apoi a vândut-o cu 250 de lei unei femei care a obligat-o să se prostitueze.

390 afișări
Imaginea articolului Un fost asistent social a obligat o tânără să întreţină relaţii sexuale, apoi a vândut-o cu 250 lei

Un fost asistent social a obligat o tânără să întreţină relaţii sexuale, apoi a vândut-o cu 250 lei (Imagine: Shutterstock)

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Aurel Bejan, fost consilier pe probleme sociale la Serviciul de Asistenţă Socială al unei primării de sector din Bucureşti, a racolat o tânără, în cadrul activităţii sale, şi, împreună cu Cornel Constantin , "profitând de starea psihică a victimei, de imposibilitatea acesteia de a se apăra şi a-şi exprima voinţa", au obligat-o să întreţină relaţii sexuale.

Ulterior, tânăra a fost preluată de Florica Păun, care a plătit pentru aceasta 250 de lei.

"Inculpata Florica Păun este suspectată că a obţinut importante sume de bani din exploatarea părţii vătămate, prin obligarea acesteia la practicarea prostituţiei", se arată într-un comunicat de presă de vineri al DIICOT.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti i-au reţinut pe cei trei pentru trafic de persoane şi au cerut instanţei arestarea lor preventivă.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor DIICOT şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor trei persoane. 

Cele trei persoane sunt suspectate că, în cursul acestui an, au recrutat, transportat, cazat şi găzduit mai multe femei, pe care le-au obligat să se prostitueze, a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii au pus în aplicare, joi, trei mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Constanţa.

În urma investigaţiilor a fost depistată şi o a patra persoană, acuzată de complicitate la trafic de persoane. În cazul complicelui celor trei traficanţi de persoane, procurorii au lua măsura obligării de a nu părăsi localitatea, a mai arătat Poliţia Română.

Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Aurel Bejan a lucrat la Departamentul culte şi minorităţi din cadrul Primăriei Sectorului 4 până în mai 2009, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai instituţiei.

Bejan ar fi fost vizat, în 2009, într-un caz de luare de mită, potrivit unor surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici