Un fost consilier ştiinţific din Marea Britanie avertizează: o altă pandemie este „absolut inevitabilă”

  • O altă pandemie este „absolut inevitabilă”, spune Patrick Vallance, fostul consilier ştiinţific şef al Regatului Unit.
  • El a îndemnat viitorul guvern britanic să se concentreze pe pregătirea pentru această viitoare pandemie, avertizând că „nu suntem încă pregătiţi”, potrivit The Guardian.
2507 afișări
Imaginea articolului Un fost consilier ştiinţific din Marea Britanie avertizează: o altă pandemie este „absolut inevitabilă”

Vorbind la un eveniment organizat în cadrul festivalului Hay din Powys, Vallance a declarat că este „minunat că avem alegeri”, deoarece există „în mod clar probleme care trebuie rezolvate”. Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le facă următorul guvern este să implementeze „o supraveghere mai bună pentru a putea detecta aceste lucruri”, a spus el.

El a reiterat, de asemenea, ceea ce a spus liderilor G7 în 2021, că „trebuie să fim mult mai rapizi, mult mai aliniaţi - şi există modalităţi de a face acest lucru - la obţinerea de teste de diagnostic rapid, vaccinuri rapide, tratamente rapide, astfel încât să nu fie nevoie să se ajungă la măsurile extreme care au avut loc” în timpul pandemiei Covid-19. Măsurile pe care le recomandă sunt posibil de pus în aplicare, crede Vallance, dar „necesită o anumită coordonare”.

El a spus că, până în 2023, G7 „a cam uitat” de punctele pe care le-a prezentat în 2021. „Nu puteţi uita de asta”, a îndemnat el, recomandând ca pregătirile pentru pandemie să fie tratate în mod similar cu forţele armate.

„Ştim că trebuie să avem o armată, nu pentru că va fi un război în acest an, dar ştim că este o parte importantă a ceea ce avem nevoie ca naţiune”, a spus el. „Trebuie să tratăm această pregătire în acelaşi mod şi să nu o privim ca pe un lucru uşor, să continuăm să facem reduceri atunci când nu există niciun semn de pandemie - pentru că nu va exista niciun semn de pandemie.”

El a menţionat că unul dintre „paşii în direcţia cea bună” care sunt făcuţi este reprezentat de promovarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii a acordului privind pandemiile, un acord propus pentru ca ţările să colaboreze pentru a se pregăti pentru pandemii. „Dar nu cred că există suficientă concentrare”, a spus el. Dacă această problemă va fi scoasă de pe agenda G7 şi G20, „vom fi exact în aceeaşi poziţie şi sper că acesta este un rezultat important al anchetei”.

Oamenii de ştiinţă creează un vaccin cu potenţial de protecţie împotriva viitoarelor coronavirusuri. Cu toate acestea, el a spus că există probleme legate de viteza şi eficienţa modului în care se desfăşoară anchetele şi a afirmat că „trebuie să găsim o modalitate mai bună” de a le desfăşura.

Deşi Vallance crede că este timpul să aibă loc alegeri, el a lăudat proiectul de lege anti-fumat al guvernului demisionar şi a spus că este dezamăgit că nu va fi adoptat înainte de alegeri. „Cred că trebuie să fie reluat rapid după aceea”.

Întrebat dacă protestatarilor ar fi trebuit să li se permită să cânte „Things Can Only Get Better” în timpul discursului lui Rishi Sunak din faţa 10 Downing Street, miercuri, el a spus că el crede că astfel de proteste sunt „parte a democraţiei noastre” şi că decizia lui Sunak şi a echipei sale de a nu găsi o locaţie pentru discurs în care acesta să poată fi auzit „este un semn de incompetenţă”.

„Haosul de la acel eveniment a fost emblematic”, a spus el.

Cu toate acestea, el consideră că anumite acte de protest depăşesc o limită. Vallance este preşedintele Muzeului de Istorie Naturală şi a declarat că, în opinia sa, incidentul în care s-a aruncat cu vopsea peste o expoziţie a fost „greşit”, iar dacă protestatarii Just Stop Oil ar fi reuşit să deterioreze Magna Carta la începutul acestei luni, ar fi fost de asemenea greşit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici