Un fost şef de SMG obţine 40 de lei în plus la recalcularea pensiei, iar un general de brigadă, 287

Un general, fost şef al Statului Major General, care a cerut recalcularea pensiei militare pe baza adeverinţelor de venit, a câştigat în plus la pensie 40 de lei, a anunţat, miercuri, generalul de brigadă Mariana Lupu, şeful Secţiei Financiar-Contabile din MApN.

258 afișări
Imaginea articolului Un fost şef de SMG obţine 40 de lei în plus la recalcularea pensiei, iar un general de brigadă, 287

Un fost şef de SMG obţine 40 de lei în plus la recalcularea pensiei, iar un general de brigadă, 287 (Imagine: Catalina Filip/Arhiva Mediafax Foto)

Oficialul MApN a susţinut, miercuri, o declaraţie din presă în cadrul căreia a oferit detalii despre procesul de recalculare a pensiilor militare. În acest context, ea a oferit şi exemple de pensii care, după caz, au crescut sau au scăzut în urma procesului de recalculare.

Mariana Lupu a spus că dintre cei 1.780 de pensionari militari cu carieră completă şi cu pensii iniţiale peste 3.000 de lei, ale căror dosare au fost deja procesate, doar 454 vor primi mai puţini bani după recalculare, în timp ce pentru 716 beneficiari veniturile chiar au crescut. Unul dintre beneficiarii menţionaţi de generalul Mariana Lupu este un general, fost şef al Armatei române, care a obţinut la recalculare 40 de lei în plus la pensie.

"Un general, fost şef al Statului Major General, pensie peste 3.000 de lei, carieră completă. Pensie iniţială, 7.298. Pensie recalculată, 7.338. Creştere, 40 lei", a exemplificat generalul de brigadă Mariana Lupu.

Oficialul MApN a oferit şi alte exemple de pensionari militari cu pensii peste 3.000 de lei şi carieră completă ale căror venituri au crescut sau au scăzut după recalculare.

Astfel, generalul de brigadă Mariana Lupu a oferit cazurile a doi generali de brigadă. Unul dintre aceştia, cu o pensie iniţială de 4.794 de lei a obţinut o creştere de 287 de lei, venitul său după recalculare fiind stabilit la 5.081 de lei.

În cazul celuilalt, pensia a scăzut după recalculare cu 78 de lei, de la 4.829 la 4.751 de lei.

Oficialul militar a oferit numeroase exemple din cadrul tuturor categoriilor de pensionari militari. Ea a spus că, în cazul celor care nu au depus dosare cu adeverinţe de venit pentru recalculare, pensia s-a recalculat în funcţie de salariul mediu pe economie.

Aceeaşi sumă - salariul mediu pe economie în anumite perioade de timp lucrate - a fost folosită ca bază de calcul şi pentru dosarele care încă nu au fost procesate sau care conţin date eronate.

"Au fost emise temporar decizii de recalculare având la bază acelaşi mecanism de calcul prin aplicarea salariului mediu pe economie. Urmează ca aceste dosare să fie procesate în regim de urgenţă şi să emitem noi decizii, drepturile recuperându-se retroactiv cu data de 1 ianuarie 2011. Pentru beneficiarii care au avut perioade incomplete sau date eronate înscrise în adeverinţele de venit şi acestea au fost completate provizoriu cu salariul mediu, urmând a se proceda la regularizarea drepturilor de pensie cuvenite, retroactiv, de la data de 1 ianuarie 2011", a spus Mariana Lupu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici