Un grup de 61 de români au părăsit Gaza, urmând să fie repatriaţi

Un grup de 61 de români din Fâşia Gaza, majoritatea femei şi copii, au fost evacuaţi din regiune, marţi, la ora 9.00, prin punctul de trecere Erez, fiind îmbarcaţi în două autocare,care îi duc până la frontiera cu Iordania, de unde vor fi transportaţi la Amman şi apoi, cu avionul, la Bucureşti.

1 afișare

"Partea a doua a operaţiunii de repatriere a cetăţenilor români din Fâşia Gaza se află în curs de desfăşurare, începând din dimineaţa de 10 iulie a.c., orele 9.00. 61 cetăţeni români, în majoritate femei şi copii, s-au prezentat la ieşirea din Fâşia Gaza, prin punctul de trecere Erez. Grupul a fost aşteptat de reprezentanţii ambasadei române în Israel, care au eliberat pe loc, în regim de urgenţă, gratuit, documente de călătorie pentru persoanele care nu dispuneau de acte valabile", precizează un comunicat al MAE.

Ambasada României în Israel a pus la dispoziţie alimente, apă şi băuturi răcoritoare, respectiv două autocare pentru transportul grupului până la frontiera dintre Israel şi Iordania.

Reprezentanţii Ambasadei române în Israel însoţesc grupul de români până la trecerea frontierei spre Iordania, de unde vor fi preluaţi de către funcţionarii ambasadei române în Iordania, care vor asigura transportul până la Amman şi îmbarcarea lor spre România, cu un avion al companiei TAROM, de la aeroportul internaţional Amman, în noaptea de 10 spre 11 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici