Un incendiu a cuprins 20 de hectare de păşune, în Harghita

Pompierii militari şi cei voluntari intervin, sâmbătă, pentru a stinge un incendiu care a fost provocat de un localnic din Remetea şi care s-a extins, cuprinzând 20 de hectare de păşune, iar focul ar putea ajunge la o pădure aflată în apropiere.

18 afișări
Imaginea articolului Un incendiu a cuprins 20 de hectare de păşune, în Harghita

Un incendiu a cuprins 20 de hectare de păşune, în Harghita (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit ofiţerului operativ Ilie Crăciun de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, incendiul a fost observat de localnici vineri după-amiază.

În zona unde a fost semnalat focul au ajuns gărzi de intervenţie de la ISU, de la serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate, însă accesul în zonă este dificil, din cauza reliefului.

"La sosirea pompierilor focul se manifesta pe o suprafaţă destul de mare de păşune acoperită cu vegetaţie uscată, doborâturi şi resturi de exploatare forestieră, dar încă nu ajunsese la pădure, aşa că primele măsuri au vizat localizarea incendiului", a spus Crăciun.

Pompierii, ajutaţi de localnici şi pădurari, au reuşit să stingă, până vineri seara, focarele de suprafaţă, folosind drujbe, lopeţi şi măturoaie.

Sâmbătă dimineaţa, o altă echipă de la ISU intervine pentru a stinge focarele dintre stânci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici