Un iordanian se autoincendiază şi moare la Amman. Este al doilea deces de acest fel în 48 de ore

Un iordanian a murit miercuri după ce s-a autoincendiat la Amman, al doilea deces de acest fel în decurs de 48 de ore, au anunţat Serviciile de Siguranţă Generală, care subliniază că bărbatul suferea de "probleme psihice".

187 afișări

Yassine Falah al-Zohbi, în vârstă de 54 de ani, s-a autoincendiat în cartierul popular Nazzal din estul capitalei.

Decedat în timpul transferului la spital, "bărbatul suferea de probleme psihice", a anunţat aceeaşi sursă citându-l pe unul dintre fiii acestuia.

Marţi, alt iordanian, Ahmad al-Matarneh, a murit după ce s-a autoincendiat cu o zi înainte în Amman, din motive economice.

Angajat la primăria din capitala iordaniană timp de 22 de ani, el a fost pensionat anticipat în iunie. Având 15 persoane în întreţinere, bărbatul se confrunta cu probleme financiare, au precizat membri ai familiei sale, citaţi de presa iordaniană.

Potrivit acestora, el a mai încercat să se sinucidă de două ori, în faţa primăriei şi palatului regal.

În aprilie, un alt iordanian s-a autoincendiat după ce a cerut anularea antecedentelor sale judiciare.

În plus, un activist politic din cadrul mişcării de tineret, Oudaď Abou Issa, în vârstă de 18 ani, a fost arestat miercuri, după ce a incendiat portretul regelui Abdallah al II-lea, pe care l-a agăţat pe uşa Primăriei din Madaba (la 33 de kilometri sud de Amman), a anunţat presa iordaniană.

Iordania, care este afectată de o criză economică, se confruntă de un an de zile cu o mişcare de protest prin care sunt solicitate reforme politice şi economice, dar şi stoparea corupţiei.

"Primăvara arabă" a început în Tunisia, în decembrie 2010, după ce tânărul vânzător ambulant Mohamed Bouazizi s-a sinucis din cauza umilirilor repetate la care era supus de către poliţie.

Moartea sa a declanşat, în această ţară, o mişcare împotriva şomajului şi vieţii scumpe, care ulterior s-a extins în lumea arabă, conducând atât la îndepărtarea de la putere a preşedinţilor tunisian Zine El Abidine Ben Ali şi egiptean Hosni Moubarak şi la moartea dictatorului libian Muammar Kadhafi, cât şi la un proces de tranziţie politică în Yemen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici