Un italian şi un român au cules ilegal trufe negre cu ajutorul unor câini

Un italian şi un român au fost prinşi de jandarmii din Prahova după ce au cules ilegal, cu ajutorul unor câini special antrenaţi, 1,6 kilograme de trufe negre.

2934 afișări
Imaginea articolului Un italian şi un român au cules ilegal trufe negre cu ajutorul unor câini

Un italian şi un român au cules ilegal trufe negre cu ajutorul unor câini

Jandarmii montani din cadrul IJJ Prahova au prins joi în zona montană a judeţului două persoane, de cetăţenie română şi italiană, asupra cărora au fost găsite trufe negre, supranumite şi „diamantele Pământului”.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că cele două persoane au recoltat în mod ilegal aproximativ 1,650 kilograme de trufe negre din fondul cinegetic „25 Feleacu”, cu ajutorul unor câini special antrenaţi. Un kilogram de trufe negre costă la câteva sute de euro.

Cele două persoane au fost amendate cu 5.000 lei, pentru „recoltarea, deţinerea, transportul, (...) produselor nelemnoase specifice, fără documente legale şi fără acordul scris al proprietarului şi/sau al ocolului silvic”.

Trufele confiscate au fost predatw Ocolului Silvic Azuga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
trufe negre,
jandarmi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici