Un magnat ucrainean bănuit de deturnare de fonduri a fost reţinut într-o staţiune de schi din Franţa

Un magnat ucrainean, căutat în cadrul unei ample anchete privind deturnarea de fonduri, a fost reţinut într-o staţiune de schi din Franţa.

1266 afișări
Imaginea articolului Un magnat ucrainean bănuit de deturnare de fonduri a fost reţinut într-o staţiune de schi din Franţa

Un om de afaceri care a fost şi politician în Ucraina, suspectat de deturnarea a peste 83 de milioane de lire sterline, a fost reţinut într-o staţiune de schi din Alpii francezi.

Poliţia franceză l-a reţinut pe Kostiantyn Zhevago într-un hotel din Courchevel, în baza unui mandat internaţional, a anunţat Biroul de Stat pentru Investigaţii din Ucraina, potrivit Sky News.

Biroul procurorului din Chambery a confirmat reţinerea şi a declarat că bărbatul se va prezenta în instanţă miercuri sau joi pentru prima înfăţişare în cadrul procedurilor privind extrădarea.

Zhevago a făcut parte din parlamentul ucrainean din 1998 până în 2019.

În 2019, autorităţile ucrainene au deschis un dosar penal în care îl acuză pe Zhevago şi pe alţi manageri de top ai Finance and Credit Bank de deturnare a peste 100 de milioane de dolari din bancă.

Ucraina a emis un mandat de arestare pe numele lui Zhevago în 2019, iar în 2021 a fost emis un mandat internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici