Un medicament pentru tuse a ucis peste 100 de oameni în Panama

Cel puţin 107 persoane au murit în anul 2006 în Panama după ce au înghiţit medicamente contaminate de un produs chimic industrial, a anunţat, miercuri, procurorul Dimas Guevara, citat de AFP.

6 afișări
Imaginea articolului Un medicament pentru tuse a ucis peste 100 de oameni în Panama

Un medicament pentru tuse ucide peste 100 de oameni în Panama

"Analizele efectuate pe 156 de pacienţi au relevat o intoxicaţie, iar 107 persoane au murit şi 49 au supravieţuit, însă cu grave probleme renale", a precizat procurorul.

Produsul chimic descoperit în cele 14 medicamente contaminate se ultilizează de obicei în calitate de element de răcire în radiatoarele automobilelor.

Autorităţile judiciare au examinat în total 705 cazuri, iar majoritatea persoanelor consumaseră un sirop de tuse contaminat.

Victimele, în special pacienţi de peste 60 de ani care sufereau de insuficienţă renală, au murit în anul 2006, după ce au folosit unul dintre cele 14 medicamente care le-au fost prescrise pentru tuse, alergii sau gripă.

Medicamentele au fost create în laboratoarele sistemului sanitar public din Panama, care s-a închis în urma acestui scandal. Guvernul din Panama a oferit suma de 6,2 milioane de dolari ca indemnizaţie victimelor sau familiilor acestora.

Proprietarul întreprinderii Medicom, care a importat substanţa contaminată prin intermediul grupului spaniol Rafer, a fost arestat la începutul anului 2007.

Panama a cerut o colaborare cu justiţia spaniolă şi chineză în acest caz, pentru că societatea spaniolă Rafer avea drept furnizor întreprinderea chinezească CNSC Fortune Way Company.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici