Un mort şi opt răniţi, după explozia unui obuz în judeţul Bacău

Numărul victimelor exploziei produse, sâmbătă, în apropierea localităţii Ciobănuş, din judeţul Bacău, se ridică la nouă, respectiv o persoană care a murit şi alte opt care au fost rănite, deflagraţia fiind produsă de un proiectil vechi, îngropat sub locul unde un grup de tineri au făcut un foc.

11 afișări
Imaginea articolului Un mort şi opt răniţi, după explozia unui obuz în judeţul Bacău

Un mort şi patru răniţi, după explozia unui obuz în judeţul Bacău

Potrivit primelor informaţii, furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, evenimentul a avut loc lângă cabana Tulburea, aparţinând localităţii Ciobănuş, la aproximativ 20 de kilometri de Moineşti, când cei cinci tineri au încercat să facă focul.

Obuzul a explodat, deflagraţia ucigând un tânăr de 24 de ani, student în anul IV la Academia de Poliţie, în timp ce ceilalţi patru, cu vârste între 21 şi 24 de ani, au fost răniţi, fiind transportaţi la Spitalul din Moineşti.

Ulterior, echipele de intervenţie au stabilit că alte patru persoane au fost rănite. "Victimele exploziei au făcut focul pentru grătar pe locul unde se afla un obuz sau o bombă din timpul celui de-al doilea război mondial, fără să ştie că există elemente de muniţie neexplodate", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Cătălin Maghiar.

Acesta a mai adăugat că în zonă se află echipaje ale ISU, pentru a asana zona de posibile elemente de muniţii neexplodate.

La ora transmiterii ştirii, la faţa locului sunt mai multe echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici