Un mort şi patru răniţi, după ce o ţeavă de gaz s-a spart -VIDEO şi GALERIE FOTO

O persoană a murit carbonizată şi alte patru au fost rănite, sâmbătă, după ce o ţeavă de gaz s-a spart şi a luat foc în strada Electronicii din sectorul 2 Bucureşti, flăcările ridicându-se la cinci-şase metri, transmite Poliţia Capitalei.

209 afișări
Imaginea articolului Un mort şi patru răniţi, după ce o ţeavă de gaz s-a spart -VIDEO şi GALERIE FOTO

Un mort şi patru răniţi, după ce o ţeavă de gaz s-a spart (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Explozia a izbucnit în timpul unor lucrări efectuate de muncitori de la Distrigaz, în incendiu murind o persoană şi fiind rănite alte patru, informează purtătorul de cuvântal Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

Incendiul a fost stins în scurt timp, la faţa locului pompierii intervenind cu trei autospeciale cu apă şi spumă.

Cei cinci muncitori, victime ale exploziei, lucrau la o conductă de gaze. Este posibil să fie existat scurgeri de gaze, focul aprinzându-se în momentul în care gazele au întâlnit o sursă, susţine şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Ştefan Mareş.

Circulaţia în zonă a fost deviată, autorităţile strângând probe şi încercând să scoată muncitorul care a fost carbonizat în timpul deflagraţiei.

Doi dintre răniţi sunt stare gravă

Doi dintre cei patru răniţi sunt în stare gravă, ei prezintă arsuri de căi respiratorii superioare, fapt care poate da complicaţii ce le-ar putea pune viaţa în pericol în primele 24-48 de ore de la accident.

Directorul medical, Cristian Niţescu, de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, a declarat presei că patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 43 de ani, răniţi în urma unei exploziei, au ajuns la spital, în jurul orei 12.15, toţi având leziuni la cap şi gât, dar doi dintre aceştia fiind în stare mai gravă, întrucât au şi arsuri de căi respiratorii superioare.

Medicul Niţescu a declarat că cei doi bărbaţi (cu vârste de 40 şi 43 de ani), în stare mai gravă, având arsuri de căi respiratorii superioare sunt în terapie intensivă. Ei au fost operaţi şi sunt în terapie intensivă. Ceilalţi fără arsuri de căi respiratorii superioare sunt în Secţia de arşi, starea lor fiind mai bună.

"În cazul celor cu arsuri de căi respiratorii superioare prognosticul este rezervat, în primele 24-48 de ore viaţa putând fi pusă în pericol", a precizat medicul.

Ceilalţi doi vor rămâne internaţi cel puţin până luni, a mai adăugat medicul.

Potrivit acestuia, toţi patru au avut arsuri în zona capului şi a gâtului, unul a avut în plus şi arsuri la nivelul mânilor, iar un al patrulea ar avea în plus arsură la nivelul membrului stâng şi al feselor.

Declaraţia directorulului medical Cristian Niţescu a fost făcută după ce a evaluat starea de sănătate a celor patru răniţi.

Muncitorul decedat era maistru

Primăria sectorului 2 Bucureşti a dat publicităţii numele celor cinci muncitori, precizând că persoana care a decedat este maistru, în timp ce şeful de echipă a supravieţuit, suferind însă arsuri.

La scurt timp de la accident, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a declarat că patru din cei şapte muncitori surprinşi de explozia conductei de gaze, din strada Electronicii Bucureşti, au fost deja transportaţi la spital, în prezent fiind făcute săpături pentru găsirea lui Constantin Dumitru, şeful de echipă.

Într-un comunicat remis, agenţiei MEDIAFAX, Primăria sectorului 2 informează că sâmbătă, în jurul orei 11.30, a avut loc o explozie la o lucrare de distribuţie a gazului metan, efectuată de angajaţi ai societăţii Distrigaz, pe şoseaua Electronicii din sectorul 2 al Capitalei. În urma exploziei care a dus la producerea unui incendiu ale cărui flăcări depăşeau nouă metri înălţime, patru persoane au fost arse în zona feţei şi a membrelor şi un bărbat a decedat.

Cele patru persoane rănite se află în prezent internate de urgenţă la Spitalul de Arşi din Capitală, fiind vorba despre Constantin Roşu (43 de ani), Neculai Muhulică Neculai (40 de ani), Andrei Vârlan (27 de ani), Cristian Rubineschi (40 de ani) - şeful de echipă.

Cea de-a cincea persoana, maistrul Dumitru Constantin, în vârstă de 53 de ani, a decedat, fiind prins aproape imediat de incendiul produs.

Primarul sectorului 2, domnul Neculai Onţanu, s-a deplasat de urgenţă la faţa locului pentru a acorda tot sprijinul necesar de care era nevoie pentru a se rezolva situaţia de criză.

Edilul sectorului 2 a coordonat activitatea echipelor Poliţiei Comunitare a sectorului 2 care au asigurat siguranţa în zonă, au redirijat circulaţia autovehiculelor şi au interzis accesul persoanelor în perimetrul în care s-a petrecut accidentul.

Totodată, două echipaje ale Ambulanţei Sociale a sectorului 2, cu medici şi asistenţi, au stat în permanenţă la faţa locului pentru a acorda primul ajutor în cazul unor eventuale noi probleme medicale apărute, inclusiv în cazul membrilor familiei victimei decedatului care se aflau în stare de şoc.

Imediat ce a avut loc explozia şi incendiul, a fost oprită furnizarea gazelor în zona afectată, principalul scop fiind asigurarea protecţiei populaţiei şi a excluderii oricăror probleme neprevăzute apărute la locul deflagraţiei.

Distrigaz Sud a izolat perimetrul şi a sistat alimentarea cu gaze

Distrigaz Sud Reţele precizează, într-un comunicat de presă, că echipele de intervenţie ale societăţii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale.

"Prioritatea societăţii a fost să asigure perimetrul în care s-a executat lucrarea şi starea de sănătate a angajaţilor companiei", mai arată sursa citată.

În urma acestui incident, compania precizează că s-au înregistrat cinci victime în rândul angajaţilor Distrigaz Sud Reţele.

"În momentul de faţă cercetările pentru stabilirea cauzei incidentului sunt în curs de desfăşurare. Vom reveni cu detalii în momentul în care acestea vor fi disponibile", spune Distrigaz.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici