Un mort si un rănit grav după ce un taxi a fost lovit de un microbuz

Un taximetrist din Craiova şi-a pierdut viaţa, iar clientul care se afla în maşina sa a ajuns în stare gravă la spital, după ce taximetrul a fost izbit, joi după-amiază, de un microbuz condus de un bărbat care sustrăsese autovehiculul de la firma la care lucra ca paznic.

22 afișări
Imaginea articolului Un mort si un rănit grav după ce un taxi a fost lovit de un microbuz

Un mort si un rănit grav după ce un taxi a fost lovit de un microbuz (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, subcomisarul Adrian Căpraru, accidentul a avut loc în jurul orei 16.00, în cartierul Craioviţa Nouă.

Constantin Alin Buşe (19 ani), din Craiova, paznic la o societate care se ocupă cu comercializarea materialelor de construcţii, a sustras un microbuz, parcat în curtea unităţii, cu care a plecat din incinta societăţii. La un moment dat, în zona Hanului Craioviţa, şoferul microbuzului a pierdut controlul direcţiei, intrând pe contrasens, unde a lovit un taximetru, condus de Gheorghe Dinu (56 ani), din Craiova.

"Şoferul unui microbuz, Constantin Alin Buşe (19 ani) din Craiova, paznic la societatea comercială se deplasa dinspre Hanul Craioviţa spre centru şi, din cauza neatenţiei, a trecut peste liniile de tramvai, a pierdut controlul volanului a intrat pe contrasens şi a lovit taximetrul condus de Gheorghe Dinu (56 ani) din Craiova. Microbuzul a ajuns în cele din urmă într-un panou publicitar", a declarat subcomisarul Adrian Căpraru.

În urma impactului, şoferul taximetrului a murit pe loc, iar clientul acestuia, care se afla în dreapta, a fost dus de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova pentru a i se acorda primele îngrijiri medicale.

"În urma verificărilor, s-a stabilit că şoferul vinovat a furat microbuzul din curtea unităţii pe care o păzea, iar în autoturism se mai aflau materiale de construcţii pe care le sustrăsese", a mai precizat subcomisarul Adrian Căpraru.

Şoferul microbuzului este cercetat pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere, pentru ucidere din culpă, iar în funcţiile de concluziile medico-legale ale victimei supravieţuitoare, el va fi cercetat şi pentru vătămare corporală gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici