Un nou caz de transfuzie greşită de sânge. O femeie este în stare gravă după o transfuzie la Spitalul CF2 din Bucureşti/ Ministerul Sănătăţii: Unitatea nu avea autorizaţie de funcţionare

Ministerul Sănătăţii a deschis o anchetă la Spitalul CF2 după ce o femeie a ajuns în stare gravă în urma unei transfuzii greşite de sânge. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a declarat că unitatea de transfuzii de la Spitalul CF2 nu are autorizaţie de funcţionare, însă nu a explicat de ce avea dreptul de a efectua intervenţii medicale.

4518 afișări
Imaginea articolului Un nou caz de transfuzie greşită de sânge. O femeie este în stare gravă după o transfuzie la Spitalul CF2 din Bucureşti/ Ministerul Sănătăţii: Unitatea nu avea autorizaţie de funcţionare

O femeie este în stare gravă la Spitalul CF2 din Bucureşti, în urma unei transfuzii greşite de sânge

Un nou caz de transfuzie greşită de sânge a apărut, de data aceasta, la Spitalul CF2 din Bucureşti. Este vorba de o femeie, care va fi transferată în curând la Spitalul Universitar, au spus sursele citate, precizând că starea femeiii este "destul de gravă".

Acesta este al doilea caz raportat în sistemul medical în ultimele luni. O femeie a murit la Spitalul de Arşi după o transfuzie sangvină greşită, iar o anchetă a autorităţilor a descoperit că unitatea de transfuzii a spitalului funcţiona de peste un an de zile fără autorizare de funcţionare.

Unitatea de transfuzii de la Spitalul CF2 nu are autorizaţie de funcţionare, a declarat vineri Laurenţiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii

Purtătorul de cuvânt a spus că femeia aflată în stare gravă în urma unei transfuzii greşite de sânge făcută la acest spital a fost deja transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Femeia avea grupa de sânge O şi a primit la transfuzie sânge din grupa AB.

"Operaţia de transfuzie a fost efectuată marţi. Rudele au aflat joi seara. În acest moment, se pare că au făcut analize de sânge pentru o pacientă care avea grupa de sânge AB şi au administrat altei paciente, care avea grupa 0. Sunt două variante: fie lipsa autorizaţiei înseamnă că există aparatura şi condiţiile, dar cineva, undeva nu a găsit de bună-cuviinţă să depună dosarul la DSP, cealaltă variantă fiind că nu se îndeplinesc toate criteriile. Dacă se constată asta, se suspendă activitatea unităţii de transfuzii", a declarat purtătorul de cuvânt al MS.

El a adăugat ministerul poate amenda spitalul cu 20.000 de lei, într-o primă fază, dar că se aşteaptă rezultatul Inspecţiei Sanitare.

În prezent, la Spitalul CF 2 se derulează o anchetă a Inspecţiei Sanitare, a precizat purtătorul de cuvânt.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici