VIDEO Nou pod feroviar peste râul Mureş. Când va fi gata şi cât va scurta călătoriile cu trenul

  • Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat pe Facebook că a început operaţiunea de montare a noului pod feroviar peste râul Mureş.
  • Podul are lungimea de 370 de metri şi face parte din proiectul de modernizare a magistralei de cale ferată Arad-Deva.
1580 afișări
Imaginea articolului VIDEO Nou pod feroviar peste râul Mureş. Când va fi gata şi cât va scurta călătoriile cu trenul

FOTO: Captură de ecran Facebook Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat printr-o postare pe Facebook că a început operaţiunea de montare a noului pod feroviar peste râul Mureş, de pe linia Arad-Deva. Structura va fi aşezată pe poziţie în câteva zile, cu ajutorul unor piloni de susţinere.

„A început lansarea pe poziţii a unui nou pod feroviar peste râul Mureş, pe linia Arad-Deva.Asamblată la mal, structura este acum mutată pe pilonii de susţinere. Întreaga operaţiune se încheie săptămâna viitoare”, a anunţat Drulă.

Podul are lungimea de 370 de metri şi face parte din proiectul de modernizare a magistralei de cale ferată Arad-Deva pe o distanţă de 141,7 kilometri. Întreaga lucrare costă 1,5 miliarde de euro. Cu aceşti bani se construiesc 9 poduri, 3 tuneluri şi 48 de kilometri de traseu nou şi se refac 14 staţii. La final, trenurile vor circula cu viteză mare pe acest sector.

„După finalizare, pe această rută, trenurile de călători vor circula cu 160 de km/h - adică vom ajunge de la Arad la Deva în puţin peste o oră, faţă de 3h20min cât durează o călătorie în prezent”, a explicat ministrul Transporturilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici