Un nou recensământ se va face în 2021. Vei fi sancţionat cu amendă dacă nu participi

  • Ultimul recensământ din România a avut loc în 2011, în urmă cu un deceniu
  • Un nou recensământ se va face anul viitor, în 2021 şi vei fi sancţionat cu amendă dacă nu participi
26261 afișări
Imaginea articolului Un nou recensământ se va face în 2021. Vei fi sancţionat cu amendă dacă nu participi

Un nou recensământ se va face în 2021. Vei fi sancţionat cu amendă dacă nu participi

2021 se anunţă un an al faptelor măreţe! Şi ca să punctez clar ce vreau să-ţi spun, te anunţ că la anul se va organza un nou recensământ al populaţiei şi locuinţelor din România. Iar prezenţa este obligatorie. Ultimul a avut loc în 2011.
 
Principalele întrebări despre recensământ:
 
1. Cine sunt persoanele care trebuie neapărat să fie prezente?
 
Sunt trei categorii de oameni:
  • În prima categorie intră persoanele cu cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie, dar cu reşedinţă obligatorie în România.
  • A doua categorie sunt persoanele cu cetăţenie română, cu domiciliul în România, dar cu reşedinţă în altă ţară pentru o perioadă mai mică de 12 luni.
  • În a treia categorie intră persoanele cu cetăţenie română care lucrează în domeniul diplomatic, atât în România, cât şi în străinătate. De asemenea, mai intră aici şi  membrii armatei naţionale de oriunde din lume, cetăţenii români membri ai echipajelor navelor, aeronavelor şi platformelor plutitoare şi personalul bazelor ştiinţifice naţionale.
2. Care sunt amenzile?
 
Amenzile sunt între 1.000 şi 3.000 de lei.
 
3. Care este perioada în care se va desfăşura recensământul?
 
Recensământul o să aibă loc în perioada iulie-noiembrie anul viitor. Trebuie să mai ştii că în perioada august- septembrie 2021 se va realiza colectarea online a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la locuinţe, clădiri şi gospodarii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici