Un nou studiu indică efectele pozitive pe termen lung ale înlocuirii ţigărilor cu glo

  • Noi date ale unui studiu derulat pe o perioadă de un an arată că fumătorii care au trecut exclusiv la glo au obţinut îmbunătăţiri semnificative şi susţinute în privinţa mai multor indicatori cu potenţial de risc, în comparaţie cu cei care au continuat să fumeze.
  • Rezultatele studiului vin în completarea dovezilor ştiinţifice care susţin glo drept un produs cu risc redus.*
  • Rezultatele susţin de asemenea angajamentul BAT privind reducerea riscurilor asociate fumatului şi construirea unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului afacerii sale asupra sănătăţii.
1429 afișări
Imaginea articolului Un nou studiu indică efectele pozitive pe termen lung ale înlocuirii ţigărilor cu glo

Rezultatele complete ale unui studiu efectuat pe durata unui an de zile arată că fumătorii care au trecut exclusiv la glo, cel mai inovator produs din portofoliul BAT care încălzeşte, nu arde tutunul, au obţinut îmbunătăţiri semnificative şi susţinute în privinţa mai multor indicatori de potenţial de risc asociat dezvoltării timpurii a unor afecţiuni (între care boli pulmonare, cancer şi boli cardiovasculare), în comparaţie cu cei care au continuat să fumeze. 

Rezultatele complete, publicate în revista internaţională Internal and Emergency Medicine , completează rezultatele privind efectele favorabile raportate la trei şi şase luni ale aceluiaşi studiu. Îmbunătăţirile remarcate s-au menţinut pe parcursul celor douăsprezece luni ale studiului şi vin în completarea dovezilor ştiinţifice consistente care susţin glo ca o alternativă mai puţin riscantă* pentru fumătorii adulţi care altfel nu ar renunţa la fumat.

Rezultatele acestui studiu sunt cele mai importante date generate vreodată despre glo şi despre categoria produselor care încălzesc tutunul (THP – Tobacco Heating Products), în general. Acest studiu, bazat pe date concrete din lumea reală, ne permite să evaluăm schimbările pe care le experimentează fumătorii adulţi care trec exclusiv la glo, prin evaluarea indicatorilor timpurii ai potenţialului de risc asociat cu dezvoltarea unor afecţiuni. Sunt obţinute astfel noi dovezi atât de necesare în legătură cu amploarea schimbării şi durabilitatea efectului pe care îl poate avea trecerea completă la glo, întărind potenţialul glo ca produs cu risc redus*.

„Le mulţumesc tuturor celor care au participat şi au contribuit la realizarea acestui studiu. Este un nou pas important înainte în călătoria noastră către un viitor mai bun”, a declarat Dr. David O’Reilly, director cercetare ştiinţifică în cadrul BAT.

Pe baza indicatorilor timpurii ai bolilor evaluaţi, fumătorii care au trecut complet la glo în loc să continue să fumeze au înregistrat:

• Reducerea semnificativă şi susţinută a unui biomarker cu potenţial de a provoca leziuni ADN asociate cancerului pulmonar.

• Reducerea semnificativă şi susţinută a numărului de celule albe din sânge, un marker inflamator asociat dezvoltării precoce a bolilor cardiovasculare şi a altor boli asociate fumatului.

• Îmbunătăţirea susţinută a colesterolului HDL, asociat dezvoltării reduse a bolilor cardiovasculare.

• Îmbunătăţirea semnificativă şi susţinută a unui indicator al sănătăţii pulmonare (FeNO).

• Îmbunătăţirea semnificativă şi susţinută a unui indicator cheie al stresului oxidativ, un proces implicat în mai multe boli asociate fumatului, precum cele cardiovasculare.

Noile date completează rezultatele unei alte cercetări recente despre gloiiii, care concluzionează că, „având în vedere datele ştiinţifice acumulate, glo este un produs cu expunere redusă în comparaţie cu ţigările care ard tutunul şi se consideră în mod rezonabil că reduce riscul de dezvoltare a bolilor asociate fumatului; se susţine astfel concluzia că fumătorii care trec în întregime la utilizarea produsului glo, care încălzeşte tutunul, îşi vor reduce riscul relativ de a dezvolta boli asociate fumatului, în comparaţie cu cei care continuă să fumeze”.

Despre acest studiu

Participanţii la acest studiu controlat, derulat pe o periodă de un an, sunt fumători din Marea Britanie, cu vârsta cuprinsă între 23 şi 55 de ani, cu o stare generală de sănătate bună. Fumătorii care nu intenţionau să renunţe au fost alocaţi pe grupuri de comparaţie aleatorii, între care cei care au continuat să fumeze, iar alţii să folosească doar glo; fumătorii care au indicat că doresc să renunţe la fumat au beneficiat de terapie de înlocuire a nicotinei şi acces la un consilier pentru renunţare. Un grup de persoane care nu au fumat niciodată a fost inclus de asemenea în studiu, pentru a acţiona ca grup de control, iar aceştia nu au folosit produse din tutun sau nicotină.

Acest studiu a fost conceput pentru a cerceta potenţialul glo de reducere a riscului, atunci când este utilizat într-un cadru real, spre deosebire de un cadru clinic. Participanţii au participat la vizite medicale lunare, în cadrul cărora li s-au colectat probe de sânge, urină şi li s-au efectuat alte teste. Aceste eşantioane au fost testate pentru „biomarkeri de expunere” (la anumite substanţe nocive ale fumului de ţigară) şi „biomarkeri de risc potenţial”. În plus, pentru asigurarea faptului că cei care au încetat să fumeze sau au trecut la glo nu foloseau şi ţigări în acelaşi timp, grupurile de utilizatori de glo şi cei care au încetat să fumeze au fost testaţi pentru biomarkerul CEVal, care poate indica dacă au fumat ţigări. Cei care, în urma testului, au rezultat pozitivi au continuat să participe la studiu, iar rezultatele finale au fost împărţite la populaţia totală şi la un subsegment conform cu CEVal, ceea ce a asigurat că rezultatele reflectă cu exactitate impactul tranziţiei complete.

Despre BAT

BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al cărei obiectiv declarat este de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătăţii, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulţi o gamă variată de produse cu risc redus*.

Compania continuă să susţină clar că fumatul cauzează riscuri majore la adresa sănătăţii şi că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunţarea la fumat. BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternativele cu risc redus dovedit ştiinţific*. Pentru a realiza acest lucru, BAT se transformă într-o afacere cu multiple categorii de bunuri de larg consum, centrată cu adevărat pe consumatori.

Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu ard până în 2030 şi de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii până în 2025. BAT şi-a stabilit o serie de obiective ambiţioase de sustenabilitate, inclusiv atingerea neutralităţii emisiilor de carbon pentru Scopurile 1 şi 2 până în 2030, eliminarea plasticului non-necesar de unică folosinţă şi utilizarea exclusiv de plastic reutilizabil, reciclabil sau compostabil pentru ambalajele sale până în 2025.

BAT are peste 52.000 de angajaţi şi operează în peste 175 de ţări. Grupul BAT a generat venituri de 12,87 de miliarde de lire sterline în prima jumătate a anului 2022 şi un profit din operaţiuni de 3,68 miliarde lire sterline.

Portofoliul strategic al companiei include mărcile sale globale de ţigarete şi o categorie tot mai largă de produse cu risc redus* din tutun şi nicotină, precum şi produse tradiţionale din tutun care nu ard. Acestea includ ţigări electronice, produse de încălzire a tutunului, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotină pentru uz oral fără tutun, precum şi produse orale tradiţionale, cum ar fi snus şi snuff umed. În prima jumătate a anului 2022, BAT avea 20,4 milioane de consumatori de produse care nu ard tutunul, o creştere de 2,1 milioane faţă de anul precedent.

* * Bazat pe dovezile existente şi presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de risc şi provoacă dependenţă.

 

Articol susţinut de BAT

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici