Un număr de 19 persoane, ridicate pentru audieri în urma descinderilor de la Cugir

Un număr de 19 persoane suspectate că fac parte din gruparea din Cugir acuzată de infracţiuni cu violenţă şi infracţiuni contra patrimoniului au fost ridicate în urma percheziţiilor de joi dimineaţă, fiind duse la sediul Poliţiei din localitate.

458 afișări
Imaginea articolului Un număr de 19 persoane, ridicate pentru audieri în urma descinderilor de la Cugir

Un număr de 19 persoane, ridicate pentru audieri în urma descinderilor de la Cugir (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că 19 persoane, presupuse membre ale grupării din Cugir acuzate de infracţiuni cu violenţă şi infracţiuni contra patrimoniului, au fost duse la sediul Poliţiei Cugir şi urmează să fie transportate pentru audieri la Alba Iulia, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Prodan a spus că percheziţiile desfăşurate la Cugir sunt aproape de finalizare, iar până în prezent anchetatorii au ridicat de la locuinţele vizate mai multe bunuri, dar şi arme albe - săbii, bâte şi cuţite.

Potrivit sursei citate, acţiunea vizează mai multe persoane, însă doar 19 dintre acestea au fost găsite la domiciliu.

În paralel, procurorii Parchetului Tribunalului Alba au anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că fac cercetări faţă de 29 persoane, pentru infracţiunile de tentativă de omor deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

În cursul zilei de joi, procurorii, în colaborare cu lucrători ai Poliţiei Alba Iulia şi efective ale Jandarmeriei Alba, fac 25 de percheziţii domiciliare în Cugir şi două percheziţii în autoturisme.

Conform surselor citate, în 25 aprilie cei 29 de învinuiţi s-au asociat şi s-au înarmat cu arme albe (bâte, topoare) şi au atacat doi bodyguarzi ai unei discoteci din Cugir. Una dintre victime a suferit leziuni mai uşoare şi a reuşit să se salveze de agresori prin fugă, însă cealaltă a fost grav rănită, necesitând peste 80 de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit Poliţiei, la acţiunea de la Cugir participă 124 de poliţişti şi 30 de jandarmi şi sunt folosite 36 de autoturisme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici