Un pacient transferat de la Suceava la Iaşi, confirmat cu noul coronavirus. 16 cadre medicale au intrat direct în contact cu pacientul

  • Un pacient care a fost transferat la de la Iaşi a fost diagnosticat cu noul coronavirus
  • Pacientul a fost transferat pentru o intervenţie gastroeneterologică
  • 16 cadre medicale care au intrat direct în contact cu pacientul sunt testate
1949 afișări
Imaginea articolului Un pacient transferat de la Suceava la Iaşi, confirmat cu noul coronavirus. 16 cadre medicale au intrat direct în contact cu pacientul

Un pacient transferat de la Suceava la Iaşi, confirmat cu noul coronavirus. 16 cadre medicale au intrat direct în contact cu pacientul

 
Un pacient care a fost transferat la Suceava la clinica de Gastroenterologie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi a fost diagnosticat cu infecţia cu noul coronavirus. Cadrele medicale care au intrat în contact cu el au fost trimise în autoizolare. 
 
Pacientul a fost transferat miercuri, de la Suceava la laşi, pentru o intervenţie gastroeneterologică ce nu putea fi făcută decât la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie din capitala Moldovei. 
 
Pentru că în contactul avut la Suceava medicul de acolo a fost confirmat ieri ( n.r. luni )  ca fiind pozitiv, ştim că în spitalul Suveava sunt mai mulţi medici, mai mulţi asistenţi confirmaţi pozitiv, s-a solicitat testarea acestui pacient care nu avea niciun fel de simptomatologie respiratorie dar el era contact al unui medic covid pozitiv. (...) ”, a declarat luni presei Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi,.  
 
Pacientul confrimat cu infecţie stătea în salon cu un alt pacient, care a fost testat, rezultatul fiind negativ. Ancheta epidemiologică a început deja în acest caz. 
 
S-a început testarea la personalul medical care a intrat în contact cu acest pacient. Este vorba de primii medici şi pacienţi cărora li se recoltează teste, până vor fi lucrate ei merg în autoizolare. Pe măsură ce se identifică contacţi, în definiţia de contact apropiat, aceştia vor fi testaţi, vor merge în autoizolare. Dacă rezultatele vor fi negative vor reveni în activitate după perioada de autoizolare. Dacă rezultatele vor fi pozitive, vor fi comunicate colegilor de la Boli Infecţioase şi se va decide terapia adecvată.”, a mai explicat medicul. 

16 cadre medicale care au intrat direct în contact cu pacientul sunt testate

Trebuie o anchetă epidemiologică mai complexă pentru că pacientul a stat în Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie din ziua de miercuri. Deci, nu se poate finaliza în clipa asta ancheta epidemiologică, numărul va fi comunicat la finalul ei. Aceşti colegi, medici şi asistenţi şi infirmieri vor fi testaţi.”, a declarat Diana Cimpoeşu. 
 
Potrivit sursei citate, decizia de a închide secţia aparţine medicului epidemiolog.
 
Deocamdată se fac proceduri de decontaminare, aşa cum trebuie, pacienţii sunt spaţiaţi. Numărul de pacienţi care trebuie să rămână internaţi este mic. Astfel încât se poate face spaţierea lor, şi se fac procedurile de decontaminare corecte şi complete în toate spaţiile din Gastroenterologie. Pe rând, evident.”, a mai precizat medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici