Un parc de aventură spectaculos va fi amenajat într-o pădure de lângă un mare oraş al României

  • Un mare parc de aventură va fi construit în Pădurea Gârboavele situată la câţiva kilometri de oraşul Galaţi
  • Investiţia va fi realizată în cadrul unui proiect transfrontalier, la care participă mai multe oraşe din România, Ucraina, Georgia şi Moldova.
  • Lansarea oficială a proiectului a avut loc marţi şi s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă din cauza epidemiei de Covid 19
679 afișări
Imaginea articolului Un parc de aventură spectaculos va fi amenajat într-o pădure de lângă un mare oraş al României

Un parc de aventură spectaculos va fi amenajat într-o pădure de lângă un mare oraş al României

Noua zonă de agrement va fi construită în Pădurea Gârboavele aflată la aproximativ 15 kilometri de oraşul Galaţi. Parcul de Aventură va fi amenajat de Consiliul Judeţean Galaţi, iar complexul va semănă cu cel de la Braşov, anunţă autorităţile judeţene.

Parcul va avea 8,4 hectare, 15 trasee şi numeroase tiroliene, platforme, scări şi poduri interconectate între copaci. În proiectul care va fi gata peste doi ani mai sunt incluse o zonă comercială pentru achiziţionarea de bilete, băuturi răcoritoare şi gustări, foişoare de lemn şi câteva piste pentru bicicliştii. Recent, autorităţile au semnat contractul de finanţare privind realizarea parcului, iar marţi are loc lansarea oficială a proiectului.

„Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase şi mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul de Aventură din Braşov”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Parcul de Aventură de la Gârboavele va fi construit în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat  de judeţul Galaţi în colaborare cu judeţul Constanţa, cu oraşul Kutaisi din Republica Georgia, cu raionul Cantemir din Republica Moldova şi cu localitatea Vilcovo din regiunea Odessa, Ucraina. Totul va costa 435.000 de euro, din care 364.000 de euro reprezintă fonduri nerambursabile. La lansare au participat reprezentanţii oraşelor implicate, dar discuţiile s-au desfăşurat în sistem videoconferinţă din cauza epidemiei.

Parcul de aventură din Pădurea Gârboavele va fi cel de al doilea din Galaţi. Recent, reprezentanţii Primăriei au semnat contractul pentru realizarea unui parc asemănător pe terenul fostei Uzine de Apă a oraşului Galaţi. Acesta se află în apropierea de faleza Dunării şi va avea plase colorate pentru escaladare, o tiroliană, un tobogan, un amfiteatru şi numeroase sisteme de supraveghere şi de furnizare de internet.

Terenul folosit pentru proiectul „Aventura Parc” are 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spaţiu verde, au anunţat autorităţile locale. Parcul de pe faleza gălăţeană va fi gata peste doi ani şi va costa patru milioane de euro, fonduri europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici