STUDIU   Un pas către modernitate. Persoanele cu tatuaje nu mai sunt judecate, ci considerate empatice şi încrezătoare în sine

  • Stigmatul aruncat asupra persoanelor tatuate începe să dispară din societăţile civilizate
  • Un studiu american a relevat faptul că oamenii care aleg să se tatueze sunt mai încrezători în ei şi mai empatici
594 afișări
Imaginea articolului Un pas către modernitate. Persoanele cu tatuaje nu mai sunt judecate, ci considerate empatice şi încrezătoare în sine
Universitatea din Saskatchewan, Canada, prin departamentul ei de Psihologie, a iniţiat un studiu inedit. Alexandra Zidenberg, absolventă a acestei Universităţi, le-a arătat participanţilor, peste 500 la număr, trei fotografii cu acelaşi psiholog. Una dintre imagini îl înfăţişa pe acesta cu tatuaje la vedere, o floare şi un craniu. 
 
Poate paradoxal, majoritatea celor intervievaţi, şi rugaţi să descrie în câteva cuvinte fiecare imagine, au spus că imaginea psihologului cu tatuaje li s-a părut mai empatică, mai plăcută şi cu mai multă încredere în sine. 
 
Haley Gardiner, cel mai cunoscut artist tatuator din Saskatchewan, spune că stigmatul din jurul persoanelor tatuate este ridicol:  
„să ai tatuaje la vedere este o formă de vulnerabilitate cu care cred că oamenii se pot identifica destul de mult”.
 
Însă în domeniul medical, de exemplu, cei cu tatuaje sunt percepuţi drept mai puţin competenţi şi empatici. Diferenţa vine din modul în care contextualizăm anumite caracteristice ale celorlalţi.
 
În 2011, un studiu naţional a relevat faptul că doi din 10 canadieni au cel puţin un tatuaj pe corp. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici