Un pilot din Bacău diagnosticat cu malarie a murit la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală

Un pilot care fusese diagnosticat cu malarie a murit la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală, sâmbătă, acesta fiind transferat de urgenţă, pe 7 iulie, cu un elicopter SMURD de la Spitalul Judeţean Bacău, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din cadrul unităţii sanitare.

568 afișări
Imaginea articolului Un pilot din Bacău diagnosticat cu malarie a murit la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală

Un pilot din Bacău diagnosticat cu malarie a murit la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Vasile Bibire avea 46 de ani şi era pilot de încercare la Aerostar SA Bacău şi fondatorul unei şcoli de pilotaj în comuna Mărgineni. Conform presei locale, pilotul avea 810 ore de zbor pe MiG 21, 200 de ore în şcoală şi 620 de ore de zbor pe avioane ultrauşoare.

Pilotul a fost adus, pe 7 iulie, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale «Victor Babeş» din Capitală, fiind transferat cu un elicopter SMURD de la Spitalul Judeţean Bacău .

Corneliu Popescu, directorul medical al Spitalului "Victor Babeş", a precizat, pe 7 iulie, pentru MEDIAFAX că 99 la sută din cazurile de malarie internate în unitatea sanitară vin din Africa.

"Rata de supravieţuire în ultimii ani a fost de sută la sută, sigur că depinde de momentul în care este depistată boala şi stadiul acesteia. Noi avem tratamente pentru aceste cazuri, fiind singurul spital de boli tropicale din România. Tratamentele administrate în unitatea sanitară sunt identice cu cele folosite în toate ţările lumii", declara directorul medical.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, pilotul de aviaţie a ajuns în stare gravă la unitatea medicală în cursul serii de 6 iulie, după ce a stat acasă cinci zile cu febră şi o stare generală de rău.

În urma investigaţiilor de specialitate făcute, medicii au constatat că bărbatul avea o insuficienţă hepato-renală şi trombocitopenie, fiind suspect, într-o primă fază, de meningo-encefalită.

"Ţinând cont de contextul în care pacientul a ajuns la spital şi de faptul că era pilot de aviaţie şi venea din Mozambic, s-au făcut analize pentru o suspiciune de malarie. Totodată, medicul infecţionist a luat legătura cu specialiştii Spitalului «Dr. Victor Babeş» Bucureşti, obţinând acordul unui transfer la această unitate medicală specializată în tratarea maladiile tropicale", a declarat, pe 7 iulie, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ.

Malaria este o boală infecţioasă des întâlnită în zonele tropicale şi subtropicale, care se manifestă prin febră aparută la şapte zile de la prima posibilă expunere. Parazitul malariei este transmis prin înţepătura femelei ţânţarului anofel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici