Un poliţist băut a provocat un accident rutier. O persoană a fost rănită în impact

Un comisar de la Poliţia Judeţeană Buzău a provocat un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane, ulterior stabilindu-se că acesta avea o alcoolemie de 1,22 la mie, surse judiciare spunând că poliţistul a mai fost implicat într-un accident în urmă cu câţiva ani, atunci fiind tot băut.

237 afișări
Imaginea articolului Un poliţist băut a provocat un accident rutier. O persoană a fost rănită în impact

Un poliţist băut a provocat un accident rutier. O persoană a fost rănită în impact (Imagine: Ghita Porumb/Arhiva Mediafax foto)

Potrivit unui comunicat remis, luni, de conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Buzău, accidentul în care a fost implicat poliţistul a avut loc duminică, în comuna Berca. Astfel, în timp ce afla la volanul unui autoturism, pe o stradă din comuna Berca, poliţistul de 45 de ani a virat la stânga, într-o intersecţie, fără să acorde prioritate de trecere unui alt autoturism, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului, o persoană din maşina accidentată de poliţist a fost rănită.

Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul "Drager", care, în cazul poliţistului, a indicat o concentraţie alcoolică de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform sursei citate, poliţistul se afla în timpul liber în momentul producerii accidentului.

Poliţistului i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal, ce urmează să fie declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Totodată, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a dispus declanşarea procedurii cercetării poliţistului, în regim de urgenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, poliţistul riscă o sancţiune pornind de la avertisment, mustrare scrisă, reducerea salariului, amânarea promovării în grad profesional până la doi ani, retrogradarea din funcţie, suspendarea sau chiar destituirea.

Surse din rândul IPJ Buzău susţin că poliţistul care a provocat accidentul este comisar la Serviciul Economic din cadrul IPJ Buzău şi lucrează în instituţie de mai mult timp.

Potrivit surselor judiciare, poliţistul a mai fost implicat într-un accident rutier în urmă cu câţiva ani, atunci fiind de asemenea băut. Atunci, în urma incidentului, poliţistul a fost retrogadat din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici