Un preot cere INSTANŢEI un test de paternitate pentru copilul său. Preoteasa: Ca în orice mediu rural, circulă zvonuri

Un preot din judeţul Vaslui a cerut magistraţilor Judecătoriei Huşi să dispună un test de paternitate pentru a afla dacă băiatul care are opt luni, rezultat în urma căsătoriei cu soţia sa, este sau nu copilul său, bănuind că preoteasa l-a înşelat cu un alt bărbat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

61540 afișări
Imaginea articolului Un preot cere INSTANŢEI un test de paternitate pentru copilul său. Preoteasa: Ca în orice mediu rural, circulă zvonuri

Un preot din Vaslui a cerut instanţei să dispună un test de paternitate pentru copilul său

Ştefan Şălaru, preot în parohia Stănileşti, judeţul Vaslui, a introdus în instanţă o acţiune de tăgadă paternitate, bănuind că soţia sa, care este secretară în cadrul Primăriei, ar fi făcut copilul cu alt bărbat. Preoteasa a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că totul ar fi pornit de la nişte zvonuri răspândite de la un prieten şi coleg de breaslă de-al soţului.

„Soţul meu a depus o acţiune pe rolul Judecătoriei Huşi. Au existat probleme de natură familială, pe baza unor conflicte care au izbucnit de la anumite afirmaţii ale unor prieteni ai soţului meu. Este o situaţie destul de gravă. Conflictele dintre noi datau cu mai mult timp în urmă. Relaţia dintre noi se deteriorase. Am încercat să soluţionăm. Aceste conflicte nu priveau sub nicio formă paternitatea fiului meu, ci ţineau de legăturile personale dintre noi doi, de natură sentimentală, să spunem”, a declarat joi, corespondentului MEDIAFAX, Mihaela Şălaru, soţia preotului.

Aceasta a adăugat că zvonurile i-au fost aduse la cunoştinţă soţului de către un alt preot, pe care ar fi refuzat să îl ajute cu chestiuni ce ţin de munca ei.

„Îmi desfăşor activitatea la Primărie. Acolo este angajată şi soţia unui alt preot, prieten al soţului meu. Ca în orice mediu rural, se discută anumite zvonuri. Eu avusesem diverse conflicte în Primărie. Astfel, am avut un conflict şi cu soţul colegei, am refuzat să îl ajut cu anumite aspecte. Aşadar, totul a izbucnit în urma unui zvon adus la cunoştinţă de către acest prieten de-al soţului, tot preot şi care locuieşte în aceeaşi comună”, a precizat Mihaela Şălaru.

Preoteasa a mai spus că nu a divorţat de soţul ei, deoarece acesta este preot, dar şi pentru că au împreună copilul în vârstă de opt luni. Mai mult, femeia a precizat că a fost de acord cu testul de paternitate la o clinică privată, dar că soţul i-ar fi spus că, oriunde ar fi făcut acel test, există şanse „ca el să fie trucat”.

„Iniţial, aş fi vrut să evit un asemenea proces şi i-am propus să efectuăm analiza respectivă la un cabinet privat, unde să nu ne ştie nimeni, dar am fost refuzată. El a solicitat acordul superiorilor ierarhici pentru a introduce respectiva acţiune în instanţă şi a obţinut acel acord. Dacă ar fi existat semne de întrebare vizavi de tatăl copilului, probabil că ele ar fi trebuit să apară când am rămas însărcinată, pe parcursul sarcinii sau în cele opt luni, nu în clipa în care au apărut zvonurile comunicate de colega mea, prin soţul ei”, a mai spus Mihaela Şălaru.

La rândul lor, reprezentanţii Eparhiei Huşilor spun că analizează situaţia.

„Deocamdată analizăm acest caz, pentru a vedea exact care este stadiul. Statutul prevede ca, în momentul în care este o acţiune în instanţă, se cere în prealabil acordul şi binecuvântarea superiorilor ierarhici. Vom vedea şi, dacă vom avea noutăţi, vom reveni cu precizări", a transmis, corespondentului MEDIAFAX, Cosmin Gubernat, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor, întrebat despre cazul preotului din Stănileşti.

Contactat telefonic, primarul comunei Stănileşti, Liviu Zaharia, nu a vrut să comenteze conflictul dintre preot şi soţia sa, angajată a Primăriei.

„Nu pot comenta nimic despre viaţa particulară a fiecăruia. Pe mine mă interesează angajaţii şi funcţionarii doar din punct de vedere profesional şi al experienţelor care pot să îmi aducă un aport în bunul mers al bunurilor obştei. Eu am doar cuvinte de laudă la adresa funcţionarilor, în rest viaţa lor particulară nu este problema mea. Dacă ar fi fost vreo abatere disciplinară, am fi putut să discutăm”, a declarat, joi, corespodentului MEDIAFAX, primarul Liviu Zaharia.

Pe de altă parte, preotul Ştefan Şălaru nu a putut fi contactat, pentru a-şi exprima opinia cu privire la această situaţie.

Judecătoria Huşi urmează să stabilească un prim termen când va fi analizat dosarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici