Un preot luptă alături de medici pentru salvarea pacienţilor de la secţia de Terapie Intensivă

Un preot luptă alături de medici pentru salvarea pacienţilor de la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Preotul îi spovedeşte pe pacienţi, vorbeşte cu ei şi chiar îi ajută. De asemenea, preotul vorbeste cu rudele pacienţilor, uneori la telefon.

513 afișări
Imaginea articolului Un preot luptă alături de medici pentru salvarea pacienţilor de la secţia de Terapie Intensivă

Un preot luptă alături de medici pentru salvarea pacienţilor de la secţia de Terapie Intensivă Buzău

Preotul Iulian Raicovici slujeşte la Capela cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon şi Sfântul Ierarh Nectarie” din cadrul Spitalului Judeţean Buzău. În ultima perioadă, el merge din ce în ce mai des în spital deoarece ştie că este nevoie de ajutorul lui.

Se îmbracă în echipamentul de protecţie şi însoţeşte cadrele medicale în saloane. Spune că se simte un membru al echipei spitalului şi recunoaşte că uneori a avut nevoie de încurajarea medicilor. „Medicii m-au încurajat, uneori şi ei au nevoie de mine”, a povestit preotul Iulian Raicovici pe portalul unităţii medicale.

Şi cadrele medicale vorbesc despre importanţa ajutorului oferit de preot.

„În cadrul Spitalului misiunea preotului este una deosebit de importantă iar ajutorul pe care îl oferă pacienţilor este de nepreţuit. Preotul, prin harul său aduce mângâiere, alinare, sprijin, încredere şi speranţă acestora. Alături de corpul medical, preotul are un rol semnificativ în procesul de vindecare al pacienţior”, au spus reprezentanţii spitalului din Buzău.

Preotul Iulian Raicovici îi spovedeşte pe pacienţi, dar activitatea sa este mult mai extinsă. Îi ajută pe pacienţi cu mici servicii şi vorbeşte cu ei, dar şi cu rudele lor. Scopul său este să le dea încredere oamenilor pentru că în saloanele ATI sunt foarte multă frică şi deznădejde, spune părintele.

„În ochii oamenilor am văzut frică, de cel mai multe ori am văzut frică.... Suntem pe front, nu este nicio exagerare. Vedem descurajarea din ochii pacienţilor, se gândesc că nu o să mai iasă de acolo”, a mai spus preotul Iulian Raicovici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
preot,
ati,
pacienţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici