Un primar vrea să reinventeze ierbarul şi insectarul. El le-a lansat o provocare inedită tuturor copiilor din oraşul pe care îl conduce

  • Laurenţiu Gîdei, primarul oraşului Tg. Bujor din judeţul Galaţi, vrea să reinventeze ierbarul şi insectarul.
  • El a lansat un concurs la care pot participa toţi copiii de gimnaziu din oraş.
  • La final, cele mai interesante ierbare şi insectare vor fi premiate cu biciclete.
931 afișări
Imaginea articolului Un primar vrea să reinventeze ierbarul şi insectarul. El le-a lansat o provocare inedită tuturor copiilor din oraşul pe care îl conduce

Un primar vrea să reinventeze ierbarul şi insectarul. El le-a lansat o provocare inedită tuturor copiilor din oraşul pe care îl conduce

Primarul Laurenţiu Gîdei vrea să reia o activitate la modă în perioadă comunistă, atunci când elevii erau puşi de profesori să facă insectare şi ierbare. Edilul şef din Tg Bujor spune că astfel încearcă să-i ia pe copii din faţa calculatoarelor şi să-i convingă să meargă în natură. Este o activitate care poate fi practicată în timpul epidemiei şi care îi ajută pe elevii din clasele V-VIII să înveţe lucruri interesante.

„Trăim vremuri ciudate, dar viaţa încă este frumoasă. Îm doresc să-i scot pe copii din case, generaţia asta stă prea mult pe internet şi la televizor. Vreau să vadă natura acolo unde este ea, nu pe internet. Este o joacă educativă”, i-a explicat corespondentului MEDIAFAX, primarul oraşului Tg.Bujor, Laurenţiu Gîdei.

Ca să facă lucurile şi mai interesante, primarul a anunţat că va premia cu două biciclete cele mai complete ierbare şi insectare.

„Dragi elevi din clasele V - VIII! Vă provoc la un concurs. Voi premia cu o super bicicletă cel mai tare IERBAR şi o altă bicicletă pentru cel mai tare INSECTAR! Erau obligatorii pe vremea când eram de vârsta voastră şi profit să vă provoc, invitându-vă să umblaţi în natură, să redescoperiţi plante şi insecte! Să fie o competiţie frumoasă, să ne bucurăm constructiv de timpul liber! Pe 20 august vom delibera, un juriu format din profesori, alături de mine, noi vom analiza şi vom premia lucrările voastre de vacanţă”, a scris primarul pe Facebook.

Aproximativ 200 de copii pot participa la concursul inedit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici