Un profesor universitar orădean, premiat după ce a publicat un articol în "Nature Physics”

Un profesor al Universităţii din Oradea, Cătălin Paşcu Moca, va fi premiat simbolic, cu o diplomă, după ce i-a apărut un articol în "Nature Physics”, revistă în care, pe domeniul fizică, au mai publicat doar doi români, şi ale cărei articole stau la baza decernării premiilor Nobel.

191 afișări
Imaginea articolului Un profesor universitar orădean, premiat după ce a publicat un articol în "Nature Physics”

Cătălin Paşcu Moca (Imagine: http://mocap.fizicaoradea.ro)

Profesorul de fizică Cătălin Paşcu Moca, de la Universitatea Oradea, va primi diploma de la rectorul Constantin Bungău, în cadrul Săptămânii ştiinţifice, manifestare anuală a Universităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fizicianul orădean a publicat un articol ştiinţific în revista academică "Nature Physics”, una din revistele trustului britanic "Nature”, care dă tonul în lume în cercetarea ştiinţifică şi care este cea mai citată sursă bibliografică.

"Doar trei români au reuşit să publice pe domeniul fizică”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, rectorul Constantin Bungău, referindu-se la Moca şi la doi fizicieni de la Măgurele.

Performanţa universitarului orădean este cu atât mai importantă cu cât articolele din revistele "Nature" şi "Science" stau la baza decernărilor premiilor Nobel, dar şi a unuia dintre cele mai importante clasamente ale universităţilor din lume, Topul Shanghai.

Săptămâna ştiinţifică a Universităţii din Oradea va debuta luni şi va cuprinde, pe lângă diferite conferinţe şi manifestări, şi o premiere a tuturor cadrelor didactice care s-au remarcat prin cercetările făcute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici