Un reporter şi un operator de la Antena 3, expulzaţi din R. Moldova

Un reporter şi un operator de la Antena 3 au fost expulzaţi din Republica Moldova, în noaptea de miercuri spre joi, după ce, ajunşi pe Aeroportul din Chişinău, au fost informaţi că au nevoie de viză şi că, neavând-o, se va lua această măsură împotriva lor, dacă nu se întorc de bunăvoie în ţară.

242 afișări
Imaginea articolului Un reporter şi un operator de la Antena 3, expulzaţi din R. Moldova

Reporterul Iosif Buble (Imagine: ioskap.blogspot.com)

Reporterul Iosif Buble şi operatorul Robert Dicu spun că au ajuns pe Aeroportul din Chişinău în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 00.20, cu o cursă de la Budapesta. În timp ce aşteptau la controlul paşapoartelor, cei doi jurnalişti au fost informaţi de către poliţişti că începând din 9 aprilie, orele 00.00, cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra în Republica Moldova.

Cei doi spun că, după ce au fost supuşi unui interogatoriu, au fost conduşi la terminalul de plecări al Aeroportului Chişinău, unde au fost închişi într-o cameră, unde au aşteptat să li se aducă paşapoartele, care le fuseseră luate.

"După ce ne-au pus mai multe întrebări, am fost conduşi la plecări şi ne-au închis acolo, eram singuri", a declarat, joi dimineaţă, pentru MEDIAFAX, reporterul Iosif Buble.

Cei doi mai afirmă că, după ce au fost ţinuţi în acea cameră, poliţiştii le-au comunicat că, în condiţiile în care nu au viză, fie se întorc de bunăvoie în ţară, fie vor fi expulzaţi. Ei au refuzat să plece, astfel că le-au fost înmânate documentele de expulzare.

"Noi am refuzat să plecăm de bunăvoie, deşi ei ne-au spus că putem pleca, după care ne-au adus paşapoartele şi nişte hârtii şi ne-au spus că suntem expulzaţi. Suntem mândri că el, operatorul, are numărul unu pe lista cetăţenilor români expulzaţi, iar eu numărul doi", a spus Buble.

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Moldova au nevoie de viză, începând cu data de 9 aprilie, orele 00.00, anunţă MAE, precizând că vizele vor fi eliberate de către Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

Ministerul român de Externe a difuzat, miercuri seară, o informaţie de călătorie, precizând că Republica Moldova reintroduce vizele pentru cetăţenii români.

"Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Moldova au nevoie de viză, începând cu data de 9 aprilie 2009, orele 00.00. Vizele vor fi eliberate de către Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti", menţionează MAE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici