Un salvamontist care se căţăra în Cheile Turzii a murit după ce a căzut în gol

Un salvamontist a căzut în gol în timp ce se afla la căţărat în Cheile Turzii, judeţul Cluj, acesta murind în urma rănilor suferite.

199 afișări
Imaginea articolului Un salvamontist care se căţăra în Cheile Turzii a murit după ce a căzut în gol

Un salvamontist care se căţăra în Cheile Turzii a murit după ce a căzut în gol (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Iniţial, o persoană a anunţat la 112 că un bărbat a fost rănit după ce s-a lovit cu parapanta de o stâncă, însă ulterior echipajele de intervenţie sosite la faţa locului au stabilit că accidentul a avut loc în timpul unei căţărări.

Colegii salvamontistului, care avea 23 de ani şi era din Floreşti, au declarat că o patrulă de salvamontişti se afla la căţărat în Cheile Turzii, unde verifica starea traseelor.

Potrivit surselor citate, la un moment dat s-a desprins o coardă şi tânărul a căzut în gol.

La faţa locului, a sosit prima dată un echipaj SMURD, care a început resuscitarea, acesta fiind ajutat ulterior de un altul care a sosit cu un elicopter din Târgu Mureş, în care era şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, care a încercat, la rândul său, resuscitarea tânărului.

Raed Arafat a declarat corespondentului MEDIAFAX că manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră, dar salvamontistul rănit a murit în urma multiplelor răni suferite la cap şi la coloană.

Cadavrul tânărului va fi transportat la morga din Turda.

Poliţiştii îi audiază pe colegii tânărului şi au declanşat o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici