Un satelit va cerceta misterul norilor şi al climei

Un satelit european-japonez de ultimă generaţie, numit Earthcare, a fost lansat cu o misiune ambiţioasă: să dezvăluie secretele norilor şi să ne ajute să luptăm împotriva schimbărilor climatice.

Urmărește
176 afișări
Imaginea articolului Un satelit va cerceta misterul norilor şi al climei

Un satelit va cerceta misterul norilor şi al climei

Norii joacă un rol crucial în reglarea temperaturii Pământului. Unii reflectă lumina soarelui înapoi în spaţiu, răcorind planeta, în timp ce alţii acţionează ca o pătură, menţinând căldura.

Earthcare încearcă să afle cum afectează schimbările climatice norii.

Earthcare este echipat cu instrumente de ultimă generaţie, inclusiv un laser, un radar şi un radiometru, care vor oferi o imagine detaliată a norilor de la joasă altitudine la altitudini mari.

„Multe dintre modelele noastre sugerează că acoperirea norilor va scădea în viitor, ceea ce înseamnă că norii vor reflecta mai puţină lumină solară înapoi în spaţiu, mai multă lumină va fi absorbită la suprafaţă, iar acest lucru va acţiona ca un amplificator al încălzirii pe care o vom obţine din cauza dioxidului de carbon”, a declarat pentru BBC Dr. Robin Hogan, de la Centrul European pentru prognoze meteorologice pe termen mediu.

Satelitul de 2,3 tone a fost trimis din California cu o rachetă SpaceX.

Proiectul este condus de Agenţia Spaţială Europeană, care l-a descris ca fiind cea mai complexă iniţiativă de observare a Pământului de până acum a organizaţiei.

A fost nevoie de 20 de ani pentru a trece de la aprobarea misiunii la lansare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici