Un şofer de microbuz din Satu Mare a încercat să mituiască un poliţist de frontieră

  • Un şofer de microbuz a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un poliţist de frontieră din Satu Mare.
  • Bărbatul a insistat să acorde mita deşi poliţistul a refuzat pentru ca microbuzul pe care îl conducea să nu fie verificat.
  • Acum, bărbatul este cercetat penal în stare de libertate.
359 afișări
Imaginea articolului Un şofer de microbuz din Satu Mare a încercat să mituiască un poliţist de frontieră

Un şofer de microbuz din Satu Mare a încercat să mituiască un poliţist de frontieră

Potrivit anchetatorilor, lucrători de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au prins în flagrant, la data de 23 octombrie 2020, un bărbat care a oferit o sumă de bani, cu titlu de mită, unui poliţist de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.

Concret, bărbatul în vârstă de 55 de ani, şofer la o firmă de curierat, a oferit poliţistului de frontieră o sumă de bani în euro pentru ca acesta să nu efectueze controlul bunurilor transportate, conform legii. Poliţistul de frontieră a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă şoferului că fapta sa reprezintă infracţiunea de dare de mită. Totuşi, acesta a insistat în oferirea banilor, fapt pentru care poliţistul de frontieră a raportat incidentul şefilor ierarhici, care au sesizat situaţia la Direcţia Anticorupţie.

În baza denunţului, poliţiştii anticorupţie l-au prins în flagrant pe şoferul microbuzului în timp ce dădea mită.

Procurorul a dispus începerea urmăririi penale faţă de persoana în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi cercetarea acesteia în stare de libertate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici