Un spital din România a fost ţinta unui atac cibernetic: Baza de date a fost blocată

Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea a fost ţinta unui atac cibernetic de tip ransomware. Întreaga bază de date a fost blocată.

2371 afișări
Imaginea articolului Un spital din România a fost ţinta unui atac cibernetic: Baza de date a fost blocată

Un spital din România a fost ţinta unui atac cibernetic: Baza de date a fost blocată

În urma atacului a fost criptată şi blocată întreaga bază de date, respectiv toate informaţiile şi fişierele existente în serverele unităţii sanitare.

Conducerea Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea anunţă că au fost sesizate toate instituţiile competente cu privire la acest incident de securitate, precum şi instituţiile în relaţia cu care acest incident ar fi putut avea repercursiuni directe.

S-au făcut eforturi imediate pentru recuperarea datelor criptate, astfel încât activitatea medicală să nu fie perturbată.

„Mulţumim tuturor instituţiilor care s-au implicat şi ne-au sprijinit, toată baza de date a Spitalului Municipal fiind în prezent reconstruită”, a declarat Maria Silaghi, managerul spitalului orădean.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici