Un tânăr de 30 de ani care era blocat pe munte a fost salvat cu elicopterul

  • Un tânăr de 30 de ani care era blocat în partea superioară din Padina Hotarului, la urcarea spre Vf Turnu, a fost salvat cu elicopterul sâmbătă.
  • El acuza crampe musculare şi exista riscul de hipotermie.
2404 afișări
Imaginea articolului Un tânăr de 30 de ani care era blocat pe munte a fost salvat cu elicopterul

Un tânăr de 30 de ani care era blocat pe munte a fost salvat cu elicopterul

„Sâmbătă, în jurul orelor 16:00, Serviciul Public Local Salvamont Zărneşti, a primit solicitare telefonică prin Salvamont Romania-Dispeceratul Naţional Salvamont, să intervină în cazul unui tânăr de aproximativ 30 de ani, blocat în partea superioară din Padina Hotarului, la urcarea spre Vf Turnu”, transmit salvatorii montani.

Potrivit acestora, tânărul era singur pe traseu şi a constatat că nu mai poate continua ascensiunea, atât din cauza stării zăpezii, cât şi a imposibilităţii de deplasare, deaorece acuza crampe musculare.

„Având în vedere condiţiile de iarnā, puţinul timp rămas până la lăsarea întunericului, dificultatea traseului precum şi existenţa riscului de hipotermie, s-a luat decizia solicitării sprijinului aero prin POA Braşov, pentru a soluţiona cazul cât mai rapid. În urma intervenţiei, tânărul a fost extras şi coborât în siguranţă”, adaugă Serviciul Public Local Salvamont Zărneşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici