Un tanc s-a desprins de pe un trailer şi a ajuns pe un drum, în Prahova/ UPDATE: Autovehiculul blindat a fost ridicat cu macaraua/ Explicaţiile date de MApN

Traficul rutier a fost restricţionat în localitatea Loloiasca din judeţul Prahova, după ce un tanc neasigurat bine s-a desprins de pe un trailer de armată.

4217 afișări
Imaginea articolului Un tanc s-a desprins de pe un trailer şi a ajuns pe un drum, în Prahova/ UPDATE: Autovehiculul blindat a fost ridicat cu macaraua/ Explicaţiile date de MApN

Potrivit Centrului Infotrafic, pe DN1B, în localitatea Loloiasca, judeţul Prahova, un tanc care se afla pe un trailer de armată s-a desprins din locul special amenajat, din cauza slabei asigurări a sistemului de fixare.

Acesta a alunecat uşor către carosabil, o parte rămând în continuare în trailer.

Traficul rutier a fost restricţionat pe sensul de mers Mizil-Ploieşti şi se circulă pe un singur fir, alternativ.

Reprezentanţii militari au aşteptat o macara de armată pentru a-l repune la locul iniţial.

Ministerul Apărării, despre blindatul desprins de pe platformă: A fost o desprindere din sudură

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au precizat, miercuri, că blindatul ieşit de pe platformă s-a desprins din cauza ruperii unui ochi de sudură.

„Miercuri, 18 aprilie, în jurul orei 12.30, pe comunicaţia rutieră DN 1B, în zona localităţii Loloiasca, judeţul Prahova, un obuzier autopropulsat cal. 122 mm, aflat pe o platformă de transport, s-a desprins parţial din sistemul de ancorare. Vehiculul militar era transportat către Centrul 102 Mentenanţă Bucov, pentru executarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii. Din primele date, incidentul s-a produs ca urmare a desprinderii din sudură a unui ochi de împerechere fixat pe blindaj. Ca urmare a balansului rezultat, blindatul a ieşit cu o şenilă în afara platformei, rămânând într-o poziţie semisuspendată”, se arată într-un comunicat remis, miercuri, de MAPN.

Potrivit sursei citate, în urma incidentului nu s-au înregistrat victime şi nici alte pagube materiale.

„La faţa locului se va deplasa o comisie de cercetare administrativă numită de Comandantul Centrului 102 Mentenanţă, pentru stabilirea circumstanţelor producerii acestui incident.Vor fi luate măsuri de repunere a blindatului pe platformă şi transportarea acestuia către unitatea de reparaţii”, se mai arată în comunicatul MAPN.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici