Un teatru temporar în centrul Bucureştiului, propus de Primăria Capitalei pentru sălile evacuate din clădirile cu risc seismic

Consiliul General al Municipiului Bucureşti va dezbate în şedinţa de joi propunerea Primarului General al Capitalei de a construi o sală de teatru temporară, în centrul oraşului, în care să îşi poată desfăşura activitatea teatrele evacuate din clădirile cu risc seismic.

623 afișări
Imaginea articolului Un teatru temporar în centrul Bucureştiului, propus de Primăria Capitalei pentru sălile evacuate din clădirile cu risc seismic

Un teatru temporar în centrul Bucureştiului, propus de Primăria Capitalei pentru sălile evacuate din clădirile cu risc seismic(Imagine: Răzvan Chiriţă/ Mediafax Foto)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a propus Consiliului General al Municiului Bucureşti să o împuternicească, prin aparatul de specialitate, pentru a demarara procedurile legale în vederea proiectării şi realizării obiectivului de investiţii "Teatru temporar".

În expunerea de motive, edilul arată că "prin realizarea obiectivului de investiţii <<Teatru temporar>>, Municipiul Bucureşti doreşte să rezolve o problemă majoră şi să se înscrie într-o direcţie de inovaţie arhitecturală ce poate fi transformată în capital de imagine şi turistic al oraşului. Există numeroase studii de caz pe plan internaţional despre beneficiile pe care le aduc investiţiile în infrastructura culturală şi mai ales în crearea aşa numitelor <<land-mark-uri>>: clădiri sau monumente cu arhitectură deosebită".

În acelaşi document se mai arată că sala de spectacol ar trebui să aibă 400-450 de locuri, să fie amplasată central, cu acces facil la mijloacele de transport publice sau private. Şi chiar dacă are un caracter temporar, se doreşte ca aspectul interior şi exterior să fie unul inovativ.

"Se propune realizarea unui pavilion cu arhitectură inovativă, o îmbinare echilibrată a elementelor clasice cu material şi tehnici moderne de execuţie. Fiind vorba de o construţie temporară, fără caracter permanent, se propune realizarea unei construcţii uşoare, cu structură metalică, iar toate dotările interioare vor fi gândite în concordanţă cu specificul inovativ al clădirii", se mai arată în expunerea de motive.

De asemenea, această clădire va trebui să îndeplinească toate normele de siguranţă la incendiu, cutremure şi impact asupra mediului.

Propunerea va fi supusă dezbaterii Consiliului General al Municipiului Bucureşti joi, iar consilierii vor decide dacă va fi întocmit proiectul de construcţie a teatrului. După realizarea proiectului şi estimarea costurilor, consiliul va vota dacă acesta va fi sau nu pus în aplicare. Deocamdată nu au fost estimate costurile realizării unui astfel de proiect şi nici nu a fost selectată zona unde ar putea fi făcută construcţia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici