Un templu budist a rămas fără călugări după ce toţi „sfinţii” au picat testele antidrog

Un templu budist din centrul Thailandei a rămas fără călugări după ce toţi membrii săi au picat testele antidrog şi au fost excluşi, a declarat marţi un oficial local.

5130 afișări
Imaginea articolului Un templu budist a rămas fără călugări după ce toţi „sfinţii” au picat testele antidrog

Patru călugări, inclusiv un stareţ de la un templu din districtul Bung Sam Phan, provincia Phetchabun, au fost testaţi pozitiv la metamfetamină luni, a declarat pentru AFP oficialul citat.

Călugării au fost trimişi la o clinică pentru a urma un program de reabilitare.

"Templul este acum golit de călugări, iar sătenii din apropiere sunt îngrijoraţi că nu pot face niciun fel de exerciţii", a spus el.

Exerciţiile includ donarea, de către credincioşi, de alimente călugărilor ca o faptă bună.

Oficialul a spus că vor fi trimişi mai mulţi călugări la templu pentru a permite sătenilor să îşi practice obligaţiile religioase.

Thailanda este o ţară de tranzit majoră pentru metamfetamina care pătrunde din statul Shan din Myanmar prin Laos, potrivit Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate.

Pe stradă, pastilele se vând cu mai puţin de 20 de baht (aproximativ 0,50 dolari).

Autorităţile din Asia de Sud-Est au făcut capturi record de metamfetamină în ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici