VIDEO  Un templu pre-incaş, descoperit în Peru, era inaccesibil de mii de ani

Arheologii din Peru au descoperit un coridor sigilat numit „trecerea condorului” în situl arheologic Chavin de Huantar, vechi de 3.000 de ani

7491 afișări
Imaginea articolului Un templu pre-incaş, descoperit în Peru, era inaccesibil de mii de ani

Un templu pre-incaş, descoperit în Peru, era inaccesibil de mii de ani

Se crede că acest coridor duce la alte camere din complexul templului antic al culturii Chavin. Situl este situat la nord-est de Lima şi este considerat unul dintre cele mai importante centre ale culturii Chavin, activă între 1.500 şi 550 î.Hr.

Cei din Chavin erau cunoscuţi pentru arta lor avansată, înfăţişând adesea păsări şi feline. Descoperirile recente includ o ceramică mare decorată cu cap şi aripi de condor, un simbol al puterii şi prosperităţii în culturile antice.

Complexul templului are terase şi o reţea de pasaje, care au fost descoperite recent. Deşi o mare parte din complexul templului nu a fost încă excavată, intrarea în „pasajul condorului” a fost explorată cu ajutorul camerelor montate pe robot.

În 1985, UNESCO a declarat Chavin de Huantar un sit al patrimoniului mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici