Un teren de 23 de hectare din zona pârtiei Clăbucet va fi retrocedat

Comisia judeţeană fond funciar Braşov va pune în aplicare, vineri, o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care unui braşovean îi va fi va retrocedat un teren de 23 de hectare în zona pârtiei Clăbucet din Predeal, din care un lot de 13 hectare a fost alocat iniţial Casei Regale de Hohenzollern.

2 afișări
Imaginea articolului Un teren de 23 de hectare din zona pârtiei Clăbucet va fi retrocedat

Un teren de 23 de hectare din zona pârtiei Clăbucet va fi retrocedat

"O suprafaţă de 23 de hectare în zona Clăbucet, din care aproximativ şapte hectare reprezintă zona de plecare şi pârtie, vor fi retrocedate unei persoane fizice, Ioan Codleanu. Pe acest amplasament există o suprafaţă de 13 hectare care a fost deja retrocedată Casei Regale. Va trebui negociat cu Casa Regală pentru terenul atribuit acesteia şi eventual să i se ofere un alt teren la schimb", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, subprefectul de Braşov Szakal Andras.

Potrivit sursei citate, Ioan Codleanu se judecă de aproximativ zece ani cu Primăria Predeal pentru terenul de 23 de hectare, însă a pierdut toate etapele de judecată la instanţele braşovene. Cazul său a fost ulterior strămutat în Teleorman, unde i s-a dat câştig de cauză şi a primit sentinţă definitivă şi irevocabilă, ce urmează să fie pusă, vineri, în aplicare.

"Noi nu avem ce face decât să punem în aplicare această sentinţă. Problemele cu Casa Regală urmează să fie soluţionate de cele trei părţi - Primăria Predeal, cetăţeanul braşovean şi Casa Regală. Eventual, să se facă un schimb de trenuri", a adăugat Szakal.

Casa Regală deţine în zona Predeal o suprafaţă de peste 3.000 de hectare.

Acesta nu este singurul caz de retrocedare a unor părţi din pârtiile din judeţul Braşov. Un caz similar a existat şi la Poiana Braşov, unde moştenitorii foştilor proprietari au revendicat o suprafaţă de şapte hectare din pârtia Bradul.

Potrivit lui Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov, în anul 2007 Primăria a făcut un schimb cu moştenitorii foştilor proprietari, familia Popovici, şi li s-a oferit un teren în zona Poiana Mică, la intrarea în Poiana Braşov. Pârtia Bradul se află în totalitate în proprietatea municipalităţii braşovene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici