Un test de sânge pentru detectarea cancerului mamar ar putea fi disponibil în câteva luni

Un test de sânge revoluţionar, care poate detecta cancerul mamar cu până la patru ani înaintea mamografiilor standard, ar putea fi disponibil în doar câteva luni, potrivit cercetătorilor britanici, informează dailymail.co.uk.

33 afișări
Imaginea articolului Un test de sânge pentru detectarea cancerului mamar ar putea fi disponibil în câteva luni

Un test de sânge pentru detectarea cancerului mamar ar putea fi disponibil în câteva luni

Testul ar putea salva vieţile a mii de femei şi ar permite altor câteva mii de paciente să evite extirparea glandei mamare sau tratamentele anticancer extrem de dure.

Experţii spun că ratele de supravieţuire ar creşte semnificativ pentru că, descoperit în stadiu incipient, cancerul mamar este considerat tratabil.

Potrivit sursei citate, maladia, cea mai comună formă de cancer în rândul femeilor, ucide anual, la nivel mondial, aproximativ 500.000 de persoane.

Testul, dezvoltat de Oncimmune, compania de tehnologie a Universităţii din Nottingham, detectează modificările chimice subtile care apar în fluxul sangvin din cauză că organismul reacţionează la prezenţa celulelor canceroase.

Testul poate detecta modificările chiar şi dacă în organism există un număr mic de celule canceroase, înainte de apariţia chisturilor.

Rezultatele testelor clinice au fost considerate încurajatoare. Mii de voluntare din Marea Britanie, din mai multe tranşe de vârstă şi mai multe grupuri etnice, au acceptat să încerce testul pentru a confirma acurateţea lui.

Profesorul John Robertson, chirurg la Universitatea din Nottingham, este cel care a început cercetările, în urmă cu zece ani. Acesta a indicat că abia peste câţiva ani se va şti cu certitudine dacă testul funcţionează. Ulterior, testul ar putea fi adaptat şi pentru identificarea altor tipuri de cancere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici