Un tren de persoane a luat foc în Sălaj, fără a exista victime

Un tren de persoane care circulă pe ruta Oradea-Jibou a luat foc, joi dimineaţă, în zona localităţii Ip din judeţul Sălaj, fără a exista victime, mai multe echipaje de pompieri intervenind pentru stingerea focului.

157 afișări
Imaginea articolului Un tren de persoane a luat foc în Sălaj, fără a exista victime

Un tren de persoane a luat foc în Sălaj, fără a exista victime (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Focul a izbucnit într-un vagon de călători unde se aflau puţine persoane, care au reuşit să iasă la timp, fără să fie rănite, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Andrei Crişan.

Potrivit acestuia, pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale cu apă şi spumă pentru a stinge flăcările.

Vagonul care a ars a fost decuplat din garnitură, în timp ce restul vagoanelor au plecat spre destinaţie, a mai spus sursa citată.

Carmen Copănaru de la Biroul de Presă al CFR Călători a precizat că incidentul s-a produs în jurul orei 6.50, între localitatea bihoreană Suplacu de Barcău şi localitatea Ip din judeţul Sălaj, iar majoritatea călătorilor din tren erau navetişti.

Copănaru a spus că incendiul a izbucnit în ultimul vagon al trenului, care a ars în proporţie de 80 la sută. Reprezentantul CFR a adăugat că înainte de sosirea pompierilor vagonul a fost decuplat din garnitură, iar după stingerea incendiului a fost retras de pe linie.

Până în prezent nu sunt cunoscute cauzele izbucnirii incendiului, acestea urmând să fie stabilite în urma unei anchete.

 

MT a desemnat o comisie pentru identificarea cauzelor incendiului

Ministerul Transporturilor informează, printr-un comunicat de presă, că a fost desemnată o comisie specială pentru cercetarea aspectelor legate de circumstanţele în care s-a produs incendiul la unul din vagoanele trenului personal Oradea-Jibou.

"CFR Călători anunţă că, la ora 6.40, între staţiile Suplacu de Barcău şi Ip, ultimul vagon al trenului P 4071 Oradea - Jibou a ars în proporţie de 80 la sută. Vagonul a fost detaşat din compunerea trenului şi retras de pe linia curentă, iar pasagerii transportaţi cu mijloace auto spre destinaţie. Menţionăm că nu s-au înregistrat răniţi", precizează Ministerul Transporturilor, în comunicatul remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Sursa citată adaugă faptul că a fost desemnată o comisie specială pentru cercetarea aspectelor legate de circumstanţele în care s-a produs incidentul sus menţionat.

Un adolescent a tras semnalul de alarmă după ce a observat fumul

Trei adolescenţi în vârstă de 16 şi 17 ani erau singurii călători aflaţi în ultimul vagon al trenului personal Oradea-Jibou, care a luat foc, joi dimineaţă, în judeţul Sălaj, ei sărind din tren în momentul în care au observat fum.

Cei trei adolescenţi făceau naveta la liceu, iar în momentul în care au văzut fum unul dintre ei a tras semnalul de alarmă.

Adrian Gutui, unul din liceenii aflaţi în vagonul care a luat foc, a declarat  că a tras semnalaul de alarmă din cauză că era speriat de fumul care umpluse vagonul şi că imediat după aceasta el şi ceilalţi doi colegi au sărit din tren.

Horia Boldea, şeful Biroului Judeţean de Transporturi Sălaj, a declarat, joi, că adolescenţii au fost opriţi în gara din localitatea Ip pentru declaraţii, acestea urmând să fie folosite în ancheta declanşată de autorităţi pentru stabilirea cauzelor izbucnirii incendiului.

"În vagon se aflau doar trei adolescenţi care foloseau zilnic trenul de navetişti pentru a merge la şcoală. Băieţii s-au urcat în tren în localitatea Marca şi la scurt timp după aceasta au observat că în ultimul vagon este foarte mult fum, s-au speriat şi unul din băieţi a tras semnalul de alarmă. În prezent tinerii sunt în staţia CFR Ip şi Poliţia le ia declaraţii. Noi am început o anchetă pentru a vedea care sunt cauzele exacte ale incendiului, iar declaraţiile celor trei copii vor fi incluse în derularea anchetei", a declarat Boldea.

În vagonul în care a izbucnit incendiul şi care a fost distrus în proporţie de 80 la sută se fac cercetări de către procurorii din Şimleu Silvaniei, Poliţia Sălaj şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici