Un tribunal nigerian a trimis zeci de persoane în închisoare pentru participarea la o nuntă gay

Peste 60 de persoane reţinute săptămâna trecută în Nigeria în legătură cu participarea la o presupusă nuntă gay, care este ilegală în această ţară, au fost arestate preventiv, au anunţat luni poliţia şi avocatul celor implicaţi, potrivit Reuters.

170 afișări
Imaginea articolului Un tribunal nigerian a trimis zeci de persoane în închisoare pentru participarea la o nuntă gay

Un tribunal nigerian a trimis zeci de persoane în închisoare pentru participarea la o nuntă gay

Instanţa a aprobat luni o cerere a poliţiei de arestare preventivă a suspecţilor. Audierilor au avut loc luni în oraşul Warri din sudul statului Delta.

„Suspecţii au fost duşi astăzi în faţa instanţei, iar judecătorul a decis ca aceştia să fie arestaţi preventiv pentru două săptămâni", a anunţat poliţia din statul Delta prin intermediul unui comunicat.

În document nu se spune câte persoane au fost arestate preventiv, însă poliţia a anunţat săptămâna trecută că 67 de persoane au fost reţinute.

În Nigeria, la fel ca în cea mai mare parte a Africii, homosexualitatea este considerată inacceptabilă. O lege anti-gay din 2014 a intrat în vigoare în ciuda condamnării internaţionale.

Legea anti-gay din cea mai populată naţiune africană include o pedeapsă cu închisoarea de până la 14 ani şi interzice căsătoriile între homosexuali, relaţiile între persoane de acelaşi sex şi apartenenţa la grupuri pentru drepturile homosexualilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici