Un urmărit general şi mai mulţi cetăţeni străini care stăteau ilegal în Spaţiul Schengen, depistaţi

Un urmărit general a fost depistat cu ajutorul aplicaţiei eDAC pe Aeroportul Traian Vuia din Timişoara. De asemenea, mai mulţi cetăţeni străini aflaţi în şedere ilegală în Spaţiul Schengen depistaţi cu ajutorul aplicaţiei.

5454 afișări
Imaginea articolului Un urmărit general şi  mai mulţi cetăţeni străini care stăteau ilegal în Spaţiul Schengen, depistaţi

Un urmărit general şi mai mulţi cetăţeni străini care stăteau ilegal în Spaţiul Schengen, depistaţi

De la integrarea în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, poliţiştii de frontieră au efectuat peste 263.600 de verificări în aplicaţia eDAC, aproximativ 30.000 doar în ultima săptămână.

Cu ajutorul aplicaţiei poliţiştii de frontieră fac verificări într-un timp scurt în bazele de date relevante ale autorităţilor române, dar şi în cele din Spaţiul Schengen, pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate posibile fapte ilegale..

Astfel, sâmbătă, pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara, la ora 10.13, o echipă mixtă de control formată dintr-un poliţist de frontieră din cadrul aeroportului şi un poliţist din cadrul Biroului Poliţiei Transporturi Aeriene a verificat cu aplicaţia eDAC, în zona publică a terminalului plecări Schengen, un cetăţean român în vârstă de 38 ani care călătorea în direcţia Treviso – Italia.

„Echipajul a constatat că persoana era căutată atât de autorităţile din România cât şi de cele din Italia pentru a fi arestată în vederea predării sau extrădării, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Bărbatul a fost reţinut şi preluat de colegii de la Biroul Poliţiei Transporturi Aeriene în vederea luării masurilor legale ce se impun”, transmite, duminică, Poliţia de Frontieră.

Nu este însă singurul caz. Echipe mixte formate din poliţişti de frontieră şi lucrători din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări de pe Aeroportul International Henri Coandă Bucureşti au depistat patru cetăţeni străini din India, Bangladesh şi Sri Lanka care se aflau în şedere ilegală pe teritoriul spaţiului Schengen.

Şi poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Internaţional Sibiu au depistat în zona terminalului Schengen un cetăţean din Indonezia care dorea să călătorească în direcţia Viena, deşi în urma verificărilor cu aplicaţia eDAC a reieşit faptul că acesta nu mai avea dreptul legal de a sta în Spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici