Un vagon al trenului personal Dorohoi-Iaşi a deraiat după ce garnitura a fost lovită de o maşină

Un vagon al trenului personal Dorohoi-Iaşi a deraiat, sâmbătă seară, după ce garnitura a fost lovită de un autoturism BMW, la o trecere de nivel peste calea ferată, în dreptul comunei ieşene Leţcani, două persoane fiind rănite şi transportate la spital.

144 afișări
Imaginea articolului Un vagon al trenului personal Dorohoi-Iaşi a deraiat după ce garnitura a fost lovită de o maşină

Un vagon al trenului personal Dorohoi-Iaşi a deraiat după ce garnitura a fost lovită de o maşină (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Accidentul s-a petrecut, sâmbătă seară, în jurul orei 22.00, în dreptul localităţii ieşene Leţcani, un autoturism marca BMW condus de un tânăr intrând în plin în trenul personal Dorohoi-Iaşi.

În urma impactului, unul dintre vagoanele garniturii a sărit de pe şine. În vagonul respectiv nu se afla nici o persoană, întrucât era neîncălzit, călătorii mutându-se în celelalte vagoane.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi SMURD Iaşi s-au deplasat la faţa locului.

În autoturism se aflau două persoane, ambele fiind rănite şi transportate la un spital din Iaşi.

În momentul producerii accidentului, semnalele de avertizare de la trecerea peste calea ferată erau în funcţiune, însă şoferul autoturismului le-a ignorat.

Vizibilitatea pe drumul respectiv era redusă, în condiţiile în care în zonă ninge puternic.

Echipe din cadrul Regionalei CFR Iaşi şi ai ISU încearcă să repună vagonul pe şine.

Atât circulaţia rutieră între Iaşi şi Târgu Frumos, cât şi cea feroviară sunt întrerupte, autorităţile sperând ca drumul şi calea ferată să fie deblocate în câteva zeci de minute.

Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările producerii accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici