Una dintre familiile de români evacuate joi din Gaza ajunsese în regiune ilegal

Una dintre cele patru familii evacuate din Fâşia Gaza şi revenite în România, vineri dimineaţă, intrase ilegal în Gaza la 1 ianuarie 2009, la cinci zile de la începerea bombardamentelor în zonă, în data de 27 decembrie 2008.

14 afișări
Imaginea articolului Una dintre familiile de români evacuate joi din Gaza ajunsese în regiune ilegal

Una dintre familiile de români evacuate joi din Gaza ajunsese în regiune ilegal (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Surse oficiale au declarat, vineri dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că familia respectivă, compusă din doi adulţi (soţie româncă, soţ palestinian) şi trei copii, a avut probleme cu autorităţile palestiniene care au efectuat, joi, controlul în punctul de trecere de la Erez.

Astfel, autorităţile palestiniene au constatat că aceştia nu s-ar fi putut afla în Gaza în mod legal, deoarece au intrat pe teritoriul acesteia la cinci zile după închiderea frontierelor.

Familia a sosit în Gaza din Egipt. În cele din urmă, cei cinci au fost scoşi din Fâşia Gaza ca urmare a eforturilor şi intervenţiilor făcute de personalul consular de la ambasada României la Tel-Aviv.

Aceştia au fost transportaţi la Amman de unde au ajuns, vineri dimineaţă, la bordul unei curse comerciale, la Bucureşti.

Un grup de 20 de persoane evacuate din Fâşia Gaza au sosit, vineri dimineaţă la Bucureşti, cu o cursă de la Amman. Unii membri ai grupului au reclamat că au fost nevoiţi să-şi plătească drumul cu avionul şi că nu au avut bani, dat fiind că în Gaza băncile sunt închise.

Citeşte şi:

Un grup de 20 de persoane evacuate din Fâşia Gaza au sosit la Bucureşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici