Unda de poluare de pe râul Cotmeana a trecut de baraje. Pata de ţiţei se întinde pe 15 kilometri

Unda de poluare cu petrol de pe râul Cotmeana din judeţul Argeş a trecut de ultimele baraje, astfel că pata de ţiţei se întinde pe aproape 15 kilometri, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea dispunând ca OMV Petrom să monteze de urgenţă alte patru baraje din paie şi absorbante.

747 afișări
Imaginea articolului Unda de poluare de pe râul Cotmeana a trecut de baraje. Pata de ţiţei se întinde pe 15 kilometri

Unda de poluare de pe râul Cotmeana a trecut de baraje. Pata de ţiţei se întinde pe 15 kilometri (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, ultimele constatări la faţa locului arată că în urma coroziunii conductei magistrale de ţiţei s-a scurs o cantitate de aproximativ 700 - 750 de litri de petrol.

În prezent, OMV Petrom acţionează cu personal operativ, două buldoexcavatoare, două vidanje, material de tip "spill sorb", fiind montate patru baraje pe Valea Radioasa şi 14 baraje pe râul Cotmeana.

"Unda poluantă a trecut de ultimele baraje montate în zona şcolii Săpată, reprezentanţii ABA Argeş-Vedea dispunând OMV Petrom montarea de urgenţă a încă patru baraje din paie şi absorbante în localitatea din aval Lunca Corbului-zona primărie. Estimativ, lungimea râului Cotmeana afectată de poluarea produsă de către OMV Petrom este de 15 kilometri", se arată într-un comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea.

Reprezentanţii Sistemului Hidrotehnic Independent (SHI) Olt monitorizează de la faţa locului acţiunile de depoluare efectuate de către OMV Petrom, continuându-se curăţarea albiei şi a malurilor râului Cotmeana.

Conform sursei citate, nu există pericol de poluare a râului Argeş şi de afectare a alimentării cu apă a municipiului Bucureşti.

Marţi dimineaţă, reprezentanţii OMV Petrom - Zona de producţie III - Muntenia Vest - Sector Samara Cocu au anunţat dispeceratul ABA Argeş-Vedea despre apariţia unei poluări accidentale pe Vale Radioasă şi pe râul Cotmeana, ca urmare a coroziunii conductei magistrale de transport ţiţei brut.

Iniţial, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea anunţau că poluarea se întinde pe Valea Radioasă pe o lungime de circa 1,5 kilometri în localitatea Poiana Lacului şi pe râul Cotmeana pe o lungime de aproape trei kilometri în localitatea Săpata, aproximativ 400 de litri apă sărată şi 500 de litri ţiţei scurgându-se în râu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici