Ungaria cere Canadei să prevină deschiderea minei de la Roşia Montană

Preşedintele Ungariei, Laszlo Solyom, i-a cerut, luni, guvernatorului general al Canadei, Michaelle Jean, să prevină deschiderea minei de la Roşia Montană de către compania canadiană Gabriel Resources.

17 afișări
Imaginea articolului Ungaria cere Canadei să prevină deschiderea minei de la Roşia Montană

Ungaria cere Canadei să prevină deschiderea minei de la Roşia Montană (Imagine: Mediafax Foto)

"Am cerut Canadei ajutorul în prevenirea riscurilor asupra mediului provenite din minerit în bazinul Tisei", a spus Solyom, adăugând că o abordare negativă a acestei probleme din partea unor companii canadiene ar putea dăuna bunei reputaţii a Canadei.

Jurnaliştii maghiari notează că Roşia Montană Gold Corporation, o companie canadiano-română, intenţionează să deschidă cea mai mare exploatare minieră de suprafaţă din Europa, unde, cu ajutorul unei tehnologii pe bază de cianuri, intenţionează să expoateze aur şi argint.

Proiectul, scrie MTI, a atras proteste vehemente din partea cetăţenilor maghiari, care nu pot uita faptul că o altă mină românească folosind o tehnologie similară a cauzat, în anul 2000, un dezastru ecologic în estul Ungariei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici