Video Ungaria: Microbuz românesc, implicat într-un accident soldat cu un mort şi şapte răniţi

Şapte români au fost internaţi cu diferite leziuni în urma accidentului rutier produs, luni dimineaţă, în Ungaria, unul dintre cei spitalizaţi fiind şoferul autoturismului implicat în accident, a declarat, pentru MEDIAFAX, consulul general al României la Gyula, Ioan Fodoreanu.

18 afișări

Consulul general a infirmat astfel informaţiile apărute în presa ungară potrivit cărora şoferul autoturismului ar fi decedat. Agenţia de presă MTI a relatat că şoferul unui microbuz înmatriculat în România a murit, iar şapte pasageri au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc luni dimineaţă în Ungaria, în apropierea oraşului Barand, situat la aproximativ 30 de kilometri de punctul de trecere a frontierei de la Borş.

Poliţia rutieră ungară a anunţat că accidentul a avut loc la ora 06.00 (07.00 ora României). Microbuzul românesc s-a lovit de un autocamion înmatriculat în Ungaria care circula pe acelaşi sens de mers. După coliziunea iniţială, microbuzul a fost proiectat pe contrasens şi s-a izbit de un camion polonez. Poliţia a precizat că este posibil ca accidentul să se fi produs din cauza vizibilităţii reduse.

Ioan Fodoreanu anunţase anterior că o femeie, cel mai probabil româncă, a decedat, luni dimineaţă, în urma unui accident rutier produs în Ungaria. El a spus că, potrivit datelor pe care le deţine, o femeie aflată în dreapta şoferului autovehiculului înmatriculat în România ar fi murit şi se presupune că aceasta ar fi româncă.

El a explicat că unul dintre răniţi, care a suferit leziuni în zona capului, a fost internat la spitalul din Debrecen iar ceilalţi şase într-o altă localitate. Consulul general a precizat că diplomaţii români îi vor vizita pe răniţi în cursul acestei zile şi a adăugat că, potrivit informaţiilor obţinute de la medici, viaţa celor internaţi nu este în pericol.

Fodoreanu a explicat că datele despre răniţi sunt deocamdată laconice, adăugând că este posibil ca unii dintre aceştia să nu fie români. Consulul general a spus că autorităţile au avut probleme cu identificarea deoarece în unele cazuri actele de identitate ale persoanelor nu se aflau asupra lor, ci în bagaje. Sursa citată a spus, de asemenea, că deocamdată nu a putut afla morga la care se află femeia decedată.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici